Ion Radu Zilişteanu: Scrisoare de la ANAF: diferenţele de impozit stabilite în minus vor fi trimise în contul bancar - Bloguri economice

luni, 2 noiembrie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Scrisoare de la ANAF: diferenţele de impozit stabilite în minus vor fi trimise în contul bancar

Se pare că este o perioadă epistolară

După ce ieri scriam despre scrisoarea de la brokerul meu american de pe piaţa Forex, iată că azi am primit o scrisoare de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în care se spune:

În urma verificărilor efectuate şi compensării diferenţelor de impozit "stabilite în minus", conform deciziilor de impunere anuală pentru veniturile realizate pe anul 2008, cu obligaţiile bugetare restante, existente în evidenţa fiscală, a rezultat de restituit suma de X lei.
Suma rezultată va fi restituită în conformitate cu prevederile art.112 din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003, privind Codul de procedură fiscală, republicată, prin cont bancar.
Întrucât diferenţa rezultată va fi restituită prin cont bancar, vă rugăm să nu vă prezentaţi la sediul Administraţiei finanţelor publice / Trezoreriei pentru a solicita încasarea acesteia în numerar.

Nu mi-a venit să cred ceea ce am citit. După ce, ani de zile, am tot întrebat la Administraţia finanţelor publice de ce au mai adăugat rubrica de cont bancar pe fişele fiscale, de vreme ce ei ignorau contul bancar şi trebuia să te deplasezi până la ei pentru a-ţi recupera eventualele sume pe care statul ţi le datora, iată că primesc o scrisoare prin care mă roagă să nu mă prezint pentru a solicita suma respectivă în numerar. Este un element de progres şi o speranţă că serviciile ANAF încep să se modernizeze.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP