Mihai Marcu: Investitorii străini din imobiliare - noua problemă? - Bloguri economice

marți, 10 noiembrie 2009

Mihai Marcu: Investitorii străini din imobiliare - noua problemă?

Multe tunuri imobiliare s-au bazat pe ametirea investitorilor straini, care au platit sume comparabile cu ce plateau acasa pentru promisiunile de crestere exploziva ale estului salbatic.

Odata cu oprirea finantarilor si cu trezirea la realitate a pietei, care a numarat cumparatorii eligibili finali si a descoperit ca sunt prea putini fata de numarul speculatorilor, investitorii straini au ramas cu banii blocati in betoane.

Astfel, s-a trecut la masuri drastice - actionarea in judecata. Evident ca nu-si vor recupera banii, dar efectul va fi altul.

Momentan exista un semi-echilibru intre finantatori si marii datornici imobiliari. Bancile se feresc sa-si ucida fostele gaini cu oua de aur, mai exact sa treaca la executari silite. Se incearca traversarea perioadei prin restructurari de credite si promisiuni viitoare de dobanda.

Unii din investitorii cum sunt cei din articolul de mai sus nu fac parte din acest sistem protejat si nu stiu ca a cere insolventa este un "faux pas". Daca actiunile lor in justitie vor prinde amploare si vor reusi sa obtina insolventa unui "peste mare", efectul asupra pietei va fi imprevizibil - in sens rau.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Mihai Marcu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP