Dan Popa: Dealer bancar: “Atacul speculativ pe leu? A fost ca la război!” - Bloguri economice

marți, 15 decembrie 2009

Dan Popa: Dealer bancar: “Atacul speculativ pe leu? A fost ca la război!”

A.B. este unul din dealerii unei banci din top 10. A fost in piata atunci cand s-a produs atacul pe leu din octombrie trecut. A acceptat sa discute cu Hotnews.ro despre cat se castiga ca dealer, ce s-a intamplat in piata in acele zile, cum intervine BNR pe curs si despre alte lucrurui legate de viata profesionala a unui dealer. Din motive ce pot fi usor intelese, am pastrat confidentialitatea asupra identitatii lui.

Orice bancher viseaza sa ajunga sa lucreze in Trezorerie. Cum se vede lumea prin ochii unui dealer?
Dealer: Trezoreria e impartita in departamentul interbancar, in care dealerii tranzactioneaza cu bancile si departamentul de clienti, unde delaerii executa ordinele clientilor sau ofera solutii pentru acoperirea la riscul valutar – hedging. In medie, dealerii buni fac tranzactii de zeci de milioane de euro. Castigul insa nu e legat de performante la toate bancile. Adica nu iei procent din banii adusi bancii.

Cam care e nivelul bonusurilor?
Dealer: Bonusurile sunt mici. Cam 20.000-25.000 de euro, anual. Depinde normal, de la banca la banca. Nu ne comparam cu cei din Vest, dar sigur ca nici cu un angajat obisnuit.
continuare

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP