Cristian Orgonaş: Cum a evoluat consumul de energie în ultimul an - Bloguri economice

joi, 3 decembrie 2009

Cristian Orgonaş: Cum a evoluat consumul de energie în ultimul an

Ati auzit probabil destul de des in ultimul an facandu-se referire la consumul de energie la nivel national, acesta fiind unul dintre indicatorii care reflecta in mod fidel evolutia economiei.

Astfel, consumul scade atunci cand economia gafaie si companiile isi utilizeaza in proportie limitata capacitatile de productie, iar consumul creste in situatia in care economia se afla pe un trend pozitiv.

Ce s-a intamplat cu consumul de energie in ultimul an in comparatie cu evolutia din 2008 se poate observa in graficul de mai jos, click pentru marire.


Valorile sunt cele aferente fiecarei zi de luni a fiecarei saptamani din 2009 (datele complete aici), iar daca trecem peste evolutia aparent haotica din unele zile, trendul arata clar ca in acest sfarsit de an, ne apropiem de consumul inregistrat la sfarsitul anului trecut.

Saptamana viitoare, INS va face publice datele pe octombrie in ceea ce priveste evolutia indicelui productiei industriale si este posibil ca pentru prima data in acest an, sa avem o evolutie pozitiva fata de octombrie 2008.

Semnele pozitive din economie se inmultesc, insa repet, mai este mult pana departe.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP