Dan Popa: Bancherii: Perspectivele pe termen scurt de depreciere sunt datorate riscurilor politice de proporţii - Bloguri economice

miercuri, 9 decembrie 2009

Dan Popa: Bancherii: Perspectivele pe termen scurt de depreciere sunt datorate riscurilor politice de proporţii

Coroana ceha, zlotul polonez si forintul aghiar au pierdut ieri 0,6%, 1% si respectiv 1,7%. “Nu reusim sa explicam aceasta diverengra regionala semnificativa decat prin interventii valutare mai ales in avand in vedere ca pare posibil ca perceptia investitorilor sa se fi deteriorat in ultima perioada pe fondul inflamarii tensiunilor politice. Pare posibil ca leul sa inregistreze inca o sedinta calma astazi insa nu este exclus ca acesta sa se aprecieze pe fondul unor posibile interventii valutare sau a unei corectii regionale.

Ne-am imbunatatit perspectiva pentru evolutia monedei nationale datorita aparentului control ferm exercitat de BNR. Totusi, ne asteptam ca evolutia leului sa urmeze un profil similar. Perspectivele pe termen scurt de depreciere sunt conturate datorita riscurilor de proportii din sfera politica”, se arata in Raportul financiar al ING de azi.
Potrivit documentului, ratele de dobanda au continuat sa creasca in sedinta de ieri. Cele pentru scadente pe termen scurt au depasit pragul de 9% in timp ce ratele de dobanda pentru scadentele 1M-3M s-au apropiat de 10%. Evolutia acestora este in linie cu asteptarile, insa potentialul continuarii acestui trend pare limitat.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP