Dan Popa: Bancherii recomandă viitorului ministru de Finanţe reduceri de taxe, a TVA şi o mai bună colectare a veniturilor la buget - Bloguri economice

vineri, 18 decembrie 2009

Dan Popa: Bancherii recomandă viitorului ministru de Finanţe reduceri de taxe, a TVA şi o mai bună colectare a veniturilor la buget

Am schimat in dimineata asta circa 15-20 de emailuri cu oameni din top managementul bancar, al pietei de capital si mediului de afaceri. Ce e musai sa faca viitorul ministru de Finante?
I`am intrebat pentru ca exista viziuni foarte diferite in MFP fata de banci. MFP nu vrea sa auda de scaderi de taxe, ci dimpotriva. MFP nu vrea sa auda de reducerea TVA la unele produse de baza, ci dimpotriva.
Economistii sefi din banci sunt de alta parere. Si cum intotdeauna e bine sa asculti si ce zic altii…
“Iata un exemplu de cheltuieli pe care cred ca nu ni le putem permite: bugetele locale cheltuie sume semnificative cu amenajari peisagistice, sunt schimbate rondurile de flori de 3-4 ori pe an in aceeasi suprafete de teren, etc. De ce s-au plantat panselute in decembrie? Cine suporta cheltuielile cu alpinistii utililari si cu beculetele de Craciun pe care le vedem pe unele institutii publice? Daca as face eu asta la banca mea, m`ar zbura in doua secunde. Pe timp de criza incerci sa mentii doar cheltuielile strict necesare”, marturiseste unul dintre bancherii cu care am discutat.

Materialul a aparut aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP