Dan Popa: Bătrânul (bancher) şi marea (criza). Un exemplu. - Bloguri economice

joi, 10 decembrie 2009

Dan Popa: Bătrânul (bancher) şi marea (criza). Un exemplu.

Un hotel discret, undeva in Marea Britanie. O conferinta de 5 stele, organizata de bancherii de pe Wall Street.
Un tip de aproape doi metri inaltime, isi poarta cei 82 de ani cu nervozitate. Isi aprinde un trabuc, se aseaza calm intr-un fotoliu din incapere si se rasteste la bancherii prezenti in sala, unii dintre cei mai importanti ai planetei: „Incep sa ma enervez! Treziti`va domnilor! Raspunsul vostru de pana acum nu este la inaltimea asteptarilor, ca sa fiu elegant. Dintre mine si Dumneavoastra, nu stiu exact ce anume ma face sa cred ca eu voi invinge.”. Dupa care isi stinge trabucul si iese calm din incapere.
Batranul este Paul Volcker, fost presedinte al FED si actual consilier al presedintelui SUA. Omul care a recomandat un nou Glass-Steagall Act (adica separarea activitatilor de investitii ale bancilor de cea comerciala).
Dupa cateva minute, deschide usa, isi baga capul prin deschizatura usii si continua:”Vorbiti de inovatiile voastre financiare. Aratati`mi o cat de mica dovada cum ca aceste inovatii au sprijinit cresterea economica. Una cat de mica, domnilor! Daca se poate, inafara ATM-urilor, va rog!” si incepe sa rada. In ciuda vociferarilor din sala, mai arunca o fraza „Daca veti mai trece prin asta, sa fie clar ca nu va vom mai ajuta”. Si pleaca.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP