Dan Popa: Credite neperformante sau prostie? - Bloguri economice

joi, 17 decembrie 2009

Dan Popa: Credite neperformante sau prostie?

E de ras sau e de plans? Doi ieseni au girat un individ care a luat banii si a plecat din tara. Acum, ei vor plati cu casa lor si a copiilor. Poate ca mai multa atentie al celor care gireaza, n`ar strica. Documentul e pe bune. Iar banca, e una cu capital majoritar romanesc.

“Onorata Instanta, subsemnatii S… Cristian si Liliana, domiciliati in Iasi, str…, nr. 18, jud. Iasi, formulam

PLINGERE PREALABILA

impotriva lui Petrescu Alexandru-Marian, domiciliat in …, str. …, nr. 28 C, jud. Iasi, pt. comiterea infractiunii prev. si ped. de art. 215 al. 3 C.P.
In fapt, numitul Petrescu a incheiat la 10.05.2009 un contract de imprumut cu Banca … in valoare de 84.000 de euro. Noi figuram in acel contract in calitate de giranti. Petrescu ne promisese ca respecta conditiile din contract astfel incit noi nu vom avea de suportat nici o cheltuiala. Am fost convinsi de buna sa credinta, motiv pt. care am instituit ipoteca pe casa noastra si pe cea a copilului nostru, ipoteca necesara in vederea garantarii imprumutului. Dupa obtinerea banilor, numitul Petrescu a plecat in strainatate, la exact o saptamana fara a anunta banca sau pe noi. Numitul detine si un telefon mobil in reteaua Nokia, avand numarul 0722…., la care nu mai raspunde decat pentru a ne umili si a ne injura pentru ca am fost prostii lui. El spune ca se afla in Brazilia, desi avem mari dubii cum ca ar fi nesincer.
Ultima data cand am vorbit cu el a fost in data de 21.11.2009, la ora 06.00 dimineata, cand ne-a spus sa venim in Brazilia sa ne dea banii dar noi nu ne ducem ca nu mai avem din ce.

Onorata instanta, banca, dupa citeva termene de plata nerespectate, s-a indreptat impotriva noastra in vederea recuperarii creantei, astfel incit noi urmeaza sa platim bancii suma de 84000 de euro, in caz contrar urmind sa intre in posesia imobilelor ipotecate. In momentul de fata banca a inceput deja stadiul initial al fazei de executare.

Solicitam anchetarea si tragerea la raspundere a numitului Petrescu Alexandru-Marian pt. comiterea infractiunii de inselaciune; ne constituim parti civile si solicitam obligarea sa la plata daunelor materiale in cuantum de 84000 de euro si a daunelor morale in cuantum de 500.000 euro, precum si a cheltuielilor judiciare pe care le vom efectua.

Dovada plingerii o facem cu copia contractului de imprumut nr. 185 din 10.05.2009, copia incheierii nr. 6400 si a extraselor de carte funciara prin care se consemneaza ipotecile. Ne rezervam dreptul de a uza de declaratii de martori.”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP