Dan Popa: Deprecierea de ieri a venit după ce S&P a modificat perspectiva calificativului acordat Spaniei - Bloguri economice

joi, 10 decembrie 2009

Dan Popa: Deprecierea de ieri a venit după ce S&P a modificat perspectiva calificativului acordat Spaniei

“Desi banca centrala a parut ca este activa in piata valutara moneda nationala s-a depreciat pe parcursul sedintei de ieri. Mare parte din aceasta depreciere a avut loc pe finalul sedintei locale dupa ce agentia de rating S&P a schimbat perspectiva calificativului acordat Spaniei. Leul a inregistrat ieri o depreciere de aproximativ 0,5%, in linie cu dinimica regionala.”, se arata in raportul financiar zilnic al ING Bank.
Moneda nationala a inchis sedinta de ieri la 4,2550/EUR iar acum a inregistrat o apreciere usoara catre 4,2475/EUR. In absenta publicarii unor date economice importante la nivel international este posibil ca leul sa ramana relativ la acelasi nivel insa nu trebuie exclusa ipoteza unei aprecieri datorita aparentei prezente active a bancii centrale in piata valutara.

“Ratele de dobanda au continuat sa creasca in sedinta de ieri, cele pe termen scurt ajungand la 10,5/11% in timp ce randamentele implicite ale swap-urilor valutare 1M si 3M au fost tranzactionate la 10,5% si respectiv 10,2%. O tendinta similara este vizibila in cadrul ratelor de dobanda pentru scadente mai lungi pentru monedele regionale insa este posibil ca dinamica recenta sa fie si incurajata de posibililele interventii valtuare din ultimele sedinte. Suntem de parere ca potentialul continuarii acestei tendinte este limitat.
Desi deteriorarea recenta a conditiilor de lichiditate ridica problema posibilitatii organizarii unor operatiuni repo, atasam o probabilitate redusa unui asemenea scenariu deoarece tensiunea din piata monetara ofera un suplimentar monedei nationale in piata valutara”, se mai spune in raport

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP