Dan Popa: Directorul general al Santander condamnat pentru că şi-ar fi fraudat clienţii - Bloguri economice

marți, 29 decembrie 2009

Dan Popa: Directorul general al Santander condamnat pentru că şi-ar fi fraudat clienţii

Tribunalul din Barcelona l-a condamnat luni pe Alfredo Saenz, directorul general al celui mai mare grup bancar spaniol- Santander, la 6 luni de inchisoare pentru denunt calomnios, scrie presa spaniola.

Saenz a pledat vinovat pentru a scapa de incarcerare (pedeapsa este comutata in inchisoare cu suspendare in cazul pedepselor mai mici de doi ani) si va plati o amenda de circa 9000 de euro, plus 100.000 de euro, daune morale uneia din victime.
Faptele pentru care Saenz a fost condamnat s-au petrecut in 1994, pe cand acesta conducea o filiala a Santander. Saenz, alaturi de inca 3 inalti functionari bancari, au fortat 4 clienti ai bancii sa achite o datorie fictiva de 3,6 milioane de euro. Oficialii Santander au declarat ca vor face recurs, iar cel implicat a refuzat orice comentariu.

Alfredo Saenz, in varsta de 67 de ani, conduce Santander din 2002, de la plecarea charismaticului Emilio Botin. Este foarte probabil ca el sa fie inlocuit din functie, legea spaniola fiind foarte clara in situatiile in care un sef de banca este acuzat de un Tribunal de fapte penale.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP