Dan Popa: Familia Ionescu şi prima Casă - Bloguri economice

luni, 7 decembrie 2009

Dan Popa: Familia Ionescu şi prima Casă

Familia Ionescu are o fiica. Fiica domnului si doamnei Ionescu a dorit sa isi cumpere un apartament si s`a inscris in Programul Prima Casa. A depus dosarul prin septembrie si fireste, a mai trebuit la intervale regulate sa se mai prezinte ba cu o adeverinta, ba cu o cerere, ba in persoana sa semneze cate ceva…In fine, s`a facut decembrie. Luna cadourilor.

Domnul si doamna Ionescu au aflat ca s`a pre-aprobat dosarul si ca nu mai e decat un mizilic de facut. Sa isi inchida overdraftul facut la o banca, pentru a nu fi raportati cu credite luate si sa isi faca un cont curent la banca la care au depus cererea pentru Prima Casa. Doamna Ionescu, care lucreaza tot in sistemul bancar, s`a dus la banca X, a intrebat frumos cat are de achitat ca sa isi inchide overdraftul, a platit, a luat chitanta, a plecat la banca Y, a deschis un cont si…
Ei bine, banca X, a raportat`o la Biroul de Credit amproasta, cum ca are datorii la ea. De ce? Pentru a nu raporta scaderea numarului de clienti. Banca Y, care voia sa raporteze cresterea numarului de clienti, a raportat`o si ea la biroul de credit. Pentru un imprumut de nevoi personale, care e absolut fictiv, neexistand nicio solicitare in acest sens.
Doamna Ionescu e siderata. S`a dus la banca Y si a cerut radierea idioteniei. I s`a promis ca se va rezolva, dar nu s`a rezolvat. A fugit la banca X cu chitanta, aratand ca nu are nicio datorie si sa faca bine sa o stearga din Biroul de Credit. Si banca X a promis ca se rezolva.
Pana la ora 16, doamna Ionescu figura la BC cu doua credite restante. Overdraftul deja platit si creditul de nevoi personal pe care nu`l ceruse si habar nu avea de el.
A dat telefoane, s`a revoltat, le`a explicat imbecililor ca e colega cu ei, ca nu e un amarat pe care sa`l jupoaie cum au ei obiceiul..

Banca i`a zis sa stea linistita, daca mai vrea creditul de prima Casa si sa nu faca scandal. Doamna Ionescu pierde vreo 20.000 de euro dati deja ca avans.
Banca Y i`a zis ca musai sa fie clienta lor, daca vrea creditul. Nimeni nu rezolva situatia. Doamna Ionescu m`a sunat si mi`a aratat toate documentele. I`am promis ca daca pana maine nu i se rezolva problema, o sa cam apara in presa si banca X si banca Y. Si credeti`ma, despre ambele banci sunt atatea de spus…..

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP