Dan Popa: ING: ”Cererea de lei din partea jucătorilor străini pare să persiste” - Bloguri economice

miercuri, 16 decembrie 2009

Dan Popa: ING: ”Cererea de lei din partea jucătorilor străini pare să persiste”

“In pofida ingrijorarilor privind bancile austriece care au determinat slabirea atat a euro, cat si a altor monede din regiune, moneda locala s-a tranzactionat aproape toata ziua in jurul lui 4,25/EUR fiindca banca centrala a intervenit din nou in piata valutara dupa cateva zile de absenta. Dupa deschiderea peste nivelul de 4,25RON/EUR, perechea a scazut la 4,2475 la finalul zilei.
Perechea s-a intarit in aceasta dimineata conform evolutiilor din regiune. Insa, imbunatatirea sentimentului fata de CEE si stirile usor pozitive dinspre FMI au ajutat leul sa se intareasca fata de EUR.

FMI a spus ca nu exclude acordarea in devans a celei de a patra transe si ca va grabi cat de mult se poate acordarea transelor dupa aprobarea bugetului pe 2010 in Parlament (in mod normal, acest lucru ar trebui sa se intample dupa ce exista guvern, adica in ianuarie 2010). Transele de la FMI ar putea veni tarziu in ianuarie sau februarie anul viitor – ceea ce reprezinta un scenariu pozitiv fata de scanariul nostru de baza care are in vedere luna martie 2010. Perechea este acum in jurul 4,2450 si ar putea ramane stabila astazi, poate cu o usoara tendinta de intarire pe finalul zilei.
Ratele de dobanda pe termen scurt au crescut gradual ieri in cea mai mare parte din cauza interventiilor BNR asupra cursului de schimb. Cererea de lei in crestere din partea jucatorilor straini de asemenea a impins ratele de dobanda in sus. Randamentele implicite ale swap-urilor s-au tranzactionat intre 11% si 12%. Ratele de dobanda pe termen mai lung au inregistrat un proces de consolidare. In aceasta dimineata ratele de dobanda pe termen scurt au scazut, insa au revenit pe crestere dupa ce BNR a anuntat ca nu va organiza o operatiune repo. Cererea de lei din partea jucatorilor straini pare sa persiste. Din cauza miscarii ascendente a ratelor de dobanda pe termen scurt am putea vedea ratele de dobanda pe termen mai lung urcand usor”, se arata in raportul financiar zilnic al ING Bank.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP