Dan Popa: Jurnal de bancher. Criză şi disponibilizări. Pamflet - Bloguri economice

duminică, 13 decembrie 2009

Dan Popa: Jurnal de bancher. Criză şi disponibilizări. Pamflet

*Sunt absolut revoltat !!! Centrala nu m`a lasat sa`i trimit amantei niste napolitate cu elicopterul ! Ce`i asta ? Unde o sa ajungem ??? De ce se baga in viata mea particulara??? Numai pentru ca a trebuit sa dau afara jumatate de oameni, sa le tai la restul (plural, resturi) ratia de cafea si dreptul la credite preferentiale ? Triste vremuri…

*De discutat cu ING sa vedem cat costa automatele alea de iti baga si apoi iti scot bani de pe card. Ideal e sa nu am niciun angajat, da`i dreaq deghertzoi, ca vor numai salarii si drepturi. De angajat doar masini, care sunt infinit mai putin obraznice si nici nu citesc Drepturile Omului.

*Ma gandesc sa inchid afacerile in Romania. Aveam de recuperat niste bani de la cinci nenorociti care au vrut sa se puna sub adapostul insolventei, ca cica Statul nu le`a platit nush ce restante si ca neavand incasari nu mai pot face plati. Mai intai, le-am trimis 3 recuperatori romani. Aia ca vai draga, ca nu le permite legea mai mult, ca alea-alea…cand am trimis ucrainenii, s`au bucurat aia ca au ramas in total cu 6 degete. Unul si-a vandut casa in fix 10 minute si a venit tarandu`se pe piciorul ramas, sa`si achite datoria. Vezi ca se poate ???

*Ma suna din banca mama ca daca putem repeta povestea cu repatriatul valutei si luna asta, ca au mare nevoie de bani. Asa ca iar a trebuit sa maschez iar niste pierderi pe NPL-uri fictive de prin Cayman, ca sa le pot trimite astora 11 miliarde. Noroc ca aia nu verifica incrucisat balanta de plati, ca altfel ar fi trebuit sa dau iar cu subsemnatul la ….(De fapt, chiar daca o verifica, le scot din sertar dosarul de credit al Partidului…..si`i calmez pe loc…)

*Dom`ne, tre` sa fim foarte atenti cu sponsorizarile. Un pas gresit si se duce naibii totul….I`am spus si aluia de a candidat ca nu mai avem cum sa`i dam legal bani. Mama, ce s`a mai ofticat. Pana nu ne restituie aia de au fost prim ministri creditele, nu le mai dam o letcaie.

*Bai, cel mai tare ma bucur ca astia din BNR sunt rupti de realitate. Numai unii, e drept, da`s fix aia care trebuie…

*Dom`ne, n`am nicio treaba cu aia din BNR, da` cum sa anunti tu ca un sef de credite o sa fie zburat pentru hartuire sexuala, fara sa stai de vorba cu noi, sa incercam sa ne intelegem ca oamenii ?
Pai cand ne rugau sa le dam un credit amaratilor aia de copii ai lor era bine? Acuma vin si….De sunat Seful!! Sigur va gasi o solutie, ca de fiecare data.

*Am primit din centrala un mesaj in care ni se cere sa eliberam 50 % din spatiul pe care il ocupam, in vederea reducerii cheltuielilor cu chiria. Aveam doua variante. Sau ii dau afara pe 80 la suta dintre idiotii angajati pe pile, sau renunt la palmierul din birou. Pana la urma, daca tot e sa incurajam ecologismul, palmierul trebuie sa ramana.

* Am centralizat o serie de firme pentru care se solicita derogare de la modalitatea de cotare conform N3I10. Mai exact, este vorba despre firme ale caror performante financiare au incadrat firmele in grupa B si pentru care ni se solicita acum
derogare si incadrarea lor in categoria A. Deoarece avem garantii acceptate de BNR intr-o proportie insuficienta, vom introduce cotatiile la nivel real si ulterior, la sfarsit de luna vom anula eventualele provizioane calculate automat pentru anumiti clienti.Pana se prinde BNR, suntem cu conturile curate.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP