Dan Popa: O mişcare stranie a leului - Bloguri economice

luni, 28 decembrie 2009

Dan Popa: O mişcare stranie a leului

“Moneda nationala s-a depreciat in ajunul Craciunului catre 4,2085/EUR pierzand aproximativ 100 de puncte. Aceasta a deschis sedinta de joi printr-o miscare de apreciere insa trendul a fost inversat odata ce leul a atins 4,19/EUR. Aceasta miscare nu a fost vizibila si in evolutiile monedelor regionale si pare stranie avand in vedere ca aprobarea in parlament a noului cabinet pare ca ar fi putut avea un impact pozitiv asupra leului.

Astfel, volumele ceva mai reduse ar putea fi motivul acestei evolutii insa nu este exclus ca deprecierea sa fi fost rezultatul unor interventii valutare ce au ca scop recuperarea rezervelor valutare utilizate in trecut la protejarea monedei nationale.
Avand in vedere ca participantii din Londra lipsesc astazi din piata
tranzactionarea va fi probabil dominata de actori locali. Astfel volatilitatea va fi probabil scazuta iar flow-urile comerciale ar putea incetini tendinta de apreciere ce pare probabila avand in vedere evolutia burselor internationale. Din acest motiv credem ca este posibil ca leul sa inregistreze o apreciere modesta astazi.
Ratele de dobanda pe termen scurt au inregistrat o crestere in sedinta de joi deoarece acestea au cuprins si zile din noua perioada de observare a rezervei obligatorii. Acestea continue sa se trazactioneze si astazi in jurul valorilor de 11,5/12% si pare probabil ca tendita de relaxare sa fie lenta in urmatoarele sedinte avand in vedere ca managerii de lichiditate este posibil sa ezite sa plaseze rezervele in exces inainte sarbatorile care urmeaza. MF intentioneaza sa vanda astazi certificate de trezorerie 6M in valoare de 0,5mld RON. Aceasta este ultima licitatie din acest an si pare posibil ca randamentul maxim sa ramana neschimbat la 10%. “, se arata in raportul financiar al ING.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP