Dan Popa: Raport bancar: ”Guvern cu 239 de voturi din 470, sau cu 317 voturi, adică un guvern mai puternic” - Bloguri economice

marți, 15 decembrie 2009

Dan Popa: Raport bancar: ”Guvern cu 239 de voturi din 470, sau cu 317 voturi, adică un guvern mai puternic”

“Curtea Constitutionala a respins contestatiile PSD si l-a confirmat pe
Basescu ca presedinte. Acesta este un pas clar catre normalitate si ar trebui sa aiba un impact pozitiv pe termen scurt. Privind in perspectiva, exista doua scenarii: guvern cu 239 de voturi (PD-L, UDMR, minoritati si independenti) in Parlament din 470 de voturi sau cu 317 voturi daca adaugam si PNL”, se arata in Raportul ING de astazi.

“Optiunea doi inseamna un guvern mai puternic si ar fi de preferat intr-un moment in care e nevoie de implementarea unor reforme dure.
Lichiditatea va ramane cel mai probabil scazuta asa ca EUR/RON nu ar
trebui sa fluctueze puternic. Mai mult, evenimentele locale favorabile
(deciziile Curtii Constitutionale) si, in general, datele cu tenta usor pozitiva asteptate la nivel global ar putea induce o tendinta de intarire a leului fata de EUR. Perechea se tranzactioneaza acum la 4,2480.
RON
Ratele de dobanda pe termen scurt au deschis in scadere ieri la circa 10%, insa s-au intarit treptat pe parcursul zilei pana la 10,5%. Randamentele implicite s-au tranzactionat cu circa 25pb sub cele ale pietei monetare si au urmat tendinta celor din urma. Ratele de dobanda pe termene mai lungi au scazut marginal.
Continuam sa ne asteptam la o relaxare a ratelor de dobanda, chiar daca tendinta de scadere pare sa se fi oprit. Scaderea ar putea avea loc cu pasi marunti.
MF a reusit sa atraga 0,6 miliarde lei prin titluri de stat pe sase luni la un randament maxim de 10% fata de intentia de a atrage 1 miliard lei. Nevoile de finantare ale MF raman ridicate ceea ce implica amanarea anumitor plati”, se mai spune in documentul ING

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP