Dan Popa: Se pune de o nouă grevă la Raiffeisen? - Bloguri economice

duminică, 13 decembrie 2009

Dan Popa: Se pune de o nouă grevă la Raiffeisen?

Pana acum mesaje au fost semnate de catre salariati din 15 orase. Toate erau legate de nemultumiri si se incurajau reciproc. Desigur, mesajele sunt in nume personal, nu angajeaza pe toti salariatii. Insa unele sunt semnate de sefi de agentii, altele de directori in cadrul agentiilor si exprima o revolta. De la conditiile salariale precare in raport cu volumul de munca depus, renuntarea la acele mici facilitati care mai usureaza cat de cat efortul, tratarea subalternilor de la mare inaltime, toate au indus un sentiment de frustrare si revolta in randul angajatilor.
Solutia e simpla. Sa se renunte la unele cheltuieli cu sponsorizarile, poate chiar si la o parte din profit, in favoarea angajatilor.
Cred ca o organizatie cu angajati multumiti chiar daca are un profit mai mic este mai sigura decat o mare organizatie cu un mare profit, dar in care mocneste revolta. Poate ca dl. presedinte Groningen va lua acele decizii intelepte….Nu as vrea sa public mesajele…chiar i`ar pune intr`o postura jenanta pe unii de acolo si nu asta intentionez.
Dar pentru veridicitate, pun doar cateva fraze din ele.
“Sper sa ne unim glasurile si sa nu mai acceptam situatia in care ne-a adus echipa ! E cu atit mai umilitor pt noi, cu cit nu ni s-au indexat salariile in martie si septembrie a.c., in conditii in care banca inregistreaza profit pe 2009, face sponsorizari , etc. Ar trebui ca mult trimbitata organizatie sa nu uite ca un OM de Banca nu se formeaza de la o zi la alta si ca amenintarile cu disponibilizarea noastra , poate transforma o banca de prestigiu , intr-o taraba de duzina , in care toata lumea vinde orice , oricui , de-a valma” (coordonator operatiuni Tg Mures)

“D-ra ,d-ta, esti sigura ca faci parte dintre ceilalti colegi RB????In aceasta banca colegii se respecta. Cred ca ar trebui sa te autoelimini (in mahala). Nu indrazni sa-mi dai raspuns!!!!!” (director agentie)

“Pt a misca un colos, e nevoie de muuulte particele si mecanisme. E nevoie de una singur pt a spune STOP ( colega noastra Ildiko) si de multe altele care sa sustina . Asa ca ar fi bine sa dam o lectie conducerii…Haideti sa ne gandim, noi cei aproape 6000 de sclavi, cum sa le dam o lectie celor din conducere. Agentia… sustine REVOLUTIA!!! ” (ofiter tranzactii)

“Buna ziua, Suntem total de acord cu cele spuse mai devreme de colegele noastre, un motiv care ne impiedica sa ne spunem si noi parerea este ca stim cu totii ca oricum ramanem numai cu parerea. Ca daca reprosam ceva cuiva, cei afectati repede se adreseaza superiorilor nostri in loc sa discute cu noi in vederea rezolvarii problemelor… (ofiter tranzactii Sfantu Gheorghe)

” In sfarsit cineva a avut curajul si puterea de a spune ceva. Sunt sigura ca sunt multi aceia care au ceva de spus…….dar din diverse motive se abtin. Un Craciun fericit!” (Nehoiu)

“NOI ANGAJATII nu beneficiem nici macar de acea petrecere gratuita de Craciun cum a fost in ceilalti ani,dar ce sa mai spunem de salarii decente sau de alte prime pe care cu siguranta le-am fi primit daca era respect din partea personalului implicat pentru angajati sau daca nu erau sponsorizari uriase. Totul s-a pus anul acesta pe seama crizei, dar chiar credeti ca noi nu suntem in starea sa vedem pura realitate?
Eu cred ca sunt una dintre persoanele care a avut curaj sa spuna ceva, dar nu cred ca sunt singura care e atat de suparata pe ceea ce se intampla cu noi. E trist ca se poate accepta din partea noastra atata umilinta, (ore suplimentare din greu si neplatite , pauza de masa de 5 min, lipsa de intelegere si comunicare …..etc” (consilier Sibiu)

Mai sunt mesaje din Brasov, Bucuresti si alte orase.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP