Dan Popa: Topul declaratiilor din zona bancara, dovedite a fi de Gâgă - Bloguri economice

luni, 28 decembrie 2009

Dan Popa: Topul declaratiilor din zona bancara, dovedite a fi de Gâgă

* In urma intalnirii din ianuarie dintre ministrul Finantelor Gheorghe Pogea si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, s-a stabilit ca bugetul pe 2009 trebuie sa asculte de ipoteza unei cresteri economice de 3,5% si de un deficit bugetar, de 1,7-2% din PIB.
Ulterior s-a demonstrat cat de aiuristice calcule au facut atat BNR cat si M. Finantelor. Bugetul, tampit, nu a ascultat nici de Isarescu, nici de Pogea.

*BNR mizeaza pe o crestere economica anul acesta, desi FMI avertizeaza ca va fi recesiune. Economia romaneasca ar trebui sa creasca anul acesta, deoarece este mai putin dependenta de exporturi, potrivit reprezentantilor BNR.Tot un oficial din BNR spunea ca daca vreo tara va avea crestere economia in 2009, Romania va fi. Iara daca noi nu vom creste, nimeni nu va creste! Ei, pe dreaq!

* Guvernul intentioneaza sa grabeasca procesul de adoptare a monedei unice europene, existand chiar o strategie in acest sens, potrivit premierului Emil Boc. “Ar trebui sa grabim aderarea la zona euro. Este si in atentia Guvernului acest lucru si exista o strategie pentru accelerarea intrarii in zona euro inainte de 2014″, a spus Boc. Asta a fost una din muuuultele iesiri ale lui Boc, raul cel mai mic, vorba catavencilor. Omul habar nu are ce e aia adoptare prematura a euro, da`i place sa atraga atentia

*Ghetea, seful bancherilor:” Relansarea creditului imobiliar in Romania ar putea avea loc in maxim un an de zile”. „Intr-o perioada de pana la un an, estimez o revigorare a creditului in sectorul imobiliar, care isi va relua cresterea”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank.Declaratia a fost facuta in februarie. Mai avem putin pana la relansarea ipotecarului. Feriti, ca se relanseaza

*Isarescu:”Nu avem nevoie de credit de la FMI. Avem lichiditate, avem rezerve suficiente” No comment

*”Datele prezentate de ministrul finantelor Gheorghe Pogea privind luna aprilie arata un prim semn al relansarii economice, a declarat ieri vicepremierul Dan Nica, dupa sedinta coalitiei.Pogea probabil se referea la unu aprilie….

* Economia a raspuns „foarte bine” la criza financiara in primele trei luni ale anului, rezultatele fiind cu mult peste asteptari, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. „Ce s-a intamplat in primele trei luni din acest an este cu mult mai mult decat ma asteptam. Deci economia a raspuns foarte bine”, a afirmat IsarescuInca un raspuns din asta foarte bun si crapam cu toti

*Guvernul ar putea sa impuna un impozit suplimentar, de tipul “Robin Hood”, bancilor cu actionariat strain, daca nu vor mentine nivelul finantarilor in Romania, a avertizat premierul Emil Boc. La cateva luni dupa declaratia de razboi, Guvernul mergea la cersit bani de la banci ca sa achite salariile si pensiile.

*Vergil Stoenescu, membru in CA al BNR „ Stiti ce probleme sunt la Banca Carpatica. Sa dea Dumnezeu ca sa nu…sa avem probleme cu Banca Feroviara! Problema aceasta a acumularii capitalului este o chestiune fundamentala, fundamentala…”Daca nici astea nu sunt declaratii idioate, tampite, cretine, inseamna ca dl. Stoenescu stie ceva mai mult. Da` daca nu e asa cum graieste el, de ce dracului nu isi da demisia?

*Calculele arata clar ca in 2009 va fi o noua crestere economica in Romania, iar aceasta poate incetini de la 9 la suta in 2008 la 4-5 la suta, insa nu va fi sub zero, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale. La, la, la, la

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP