Dan Popa: Un fleac. M-a ţepuit vecinul meu, nea Puiu, taximetrist la Speed Taxi - Bloguri economice

marți, 29 decembrie 2009

Dan Popa: Un fleac. M-a ţepuit vecinul meu, nea Puiu, taximetrist la Speed Taxi

Nea Puiu e vecin de strada cu mine. Eu stau pe Ciceu, el pe Aliorului, care da din Ciceu. El la numarul doi, eu la numarul unu.
Ieri am fost sa anulez doua bilete de tren, intrucat probleme medicale nu`mi permit sa merg de Revelion in nordul Moldovei, unde aveam rezervarile facute.

Mergem la Agentia CFR cu taxiul lui, anulez biletele si ne intoarcem spre casa. In drum, la Mega Image`ul de pe Aliorului, ii spun sa ma astepte sa iau niste apa plata, ca nu mai aveam acasa. Cursa era 20 de lei. Cum nu aveam marunt, ii las 50 de lei si intru in magazin. Nea Puiu ii pune pe bord, fara sa scoata o vorba.
Nici nu dau bine sa intru, ca nea Puiu al meu demareaza in tromba si pleaca. Ma intorc sa`i fac vreun semn, da` nu mai aveam cui. In fine, zic, sa se bucure de aia 30 de lei, daca atata il duce mintea si hotia.
Azi dimineata ies sa iau niste medicamente. In statia de autobuz, cine astepta clienti? Nea Puiu, citind ziarul. Ma gandesc ..sa ma duc oare sa`i bat obrazul, sa nu ma duc…? Pana la urma imi zic ca cineva trebui sa ii spuna ca e magar si hot. Ma duc la masina, el ma vede, tresare si deodata imi zambeste. Il intreb daca i se pare corect sa fuga cu banii. Tace, se uita cand la strada, cand la trecatori sperand probabil sa il ocupa careva… Pana la urma cu un zambet larg pe fata, gaseste explicatia hotiei. “Credeam ca acolo ramaneti pana tarziu si eu aveam treaba”, zice.
L`am lasat in plata Domnului si m`am dus sa imi iau medicamentele. Nea Puiu lucreaza la Speed Taxi. Daca toti asa procedeaza, e trist. Va rog eu, aveti mila de oamenii aia. Daca ii vedeti prin oras, dati`le cate un leu fara sa va suiti in taxiurile lor. Macar asa, poate ii ajutam sa nu`si jefuiasca clientii. La multi ani nea Puiule!

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP