Mihai Marcu: Adevăratele pomeni electorale - Bloguri economice

marți, 8 decembrie 2009

Mihai Marcu: Adevăratele pomeni electorale

Victoria lui Basescu e pusa pe seama romanilor din diaspora sau a celor din Ardeal. Totusi ambii candidati au mai primit un ajutor electoral considerabil din partea BNR.


Daca au mai existat si alte teme decat economia in campania electorala, atunci aceasta se datoreaza BNR, care a pastrat locomotiva pe sine.

Citez din Ziarul Financiar:

Economistii ING Bank estimeaza ca in ultimele doua luni banca centrala a cheltuit circa 800 mil. euro pentru a sustine leul, interventiile pe piata ale BNR fiind explicatia principala a dealerilor pentru aprecierea din ultima perioada a monedei nationale. Euro a fost cotat vineri la 4,2062 lei, acesta fiind cel mai scazut nivel din ultimele doua luni. Interventiile BNR vin in conditiile in care un leu mai puternic va ajuta banca centrala sa se incadreze in tinta de inflatie stabilita, mai apreciaza analistii ING Bank.

La fel ca in 2008, situatia economica a fost stabilizata cu orice cost, amanand pentru dupa alegeri deciziile grele. Ma intrebam ce se va intampla dupa 7 decembrie: economic, programul castigatorului nu este rau, dar trebuie sa existe o "stare de urgenta" care sa reduca deficitul bugetar si sa reia acordul cu FMI. Deja suntem in luna decembrie, si cu fiecare zi ce trece, ne apropiem vertiginos de deficitul bugetar de 7.3%. Depasirea acestei tinte ar amplifica masurile dure care vor fi luate in anul urmator.

Daca tot se fac analize ale votului pe varste, educatie, saraci/bogati, ar fi interesant de stiut: cu cine au votat restantierii la credite?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Mihai Marcu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP