Răzvan Pascu: Afaceri specifice sărbătorilor de iarnă - Bloguri economice

luni, 14 decembrie 2009

Răzvan Pascu: Afaceri specifice sărbătorilor de iarnă

In general oamenii sunt mai generosi de sarbatori si, probabil, Craciunul este cea mai "bogata" sarbatoare. Majoritatea oamenilor sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult, iar obiceiurile si traditiile de Craciun ii fac pe "comerciantii de sezon" mai bogati in aceasta perioada.

Pornind de la bradul de Craciun, pe care il putem gasi in piete, dar si in marile magazine, si pana la mancarurile traditionale gatite la comanda pentru cei care nu au timp, ori curatenia generala realizata de catre echipe de profesionisti in casele oamenilor care aleg sa plateasca, toate aceste mici afaceri "invart" sume mai mari de bani in perioada Craciunului.

Sa luam spre exemplu preturile brazilor de anul acesta in Bucuresti (dar probabil si in tara, tinand cont ca este vorba de lanturi mari de magazine): la Bricostore brazii au pret unic, 80 RON (include ambalarea pentru a usura transportul). Retailerul german OBI vinde brazii cu pretul unic de 65 RON, iar la METRO ii gasim cu preturi variabile, incepand de la 50 RON un brad sfrijit si pana la 200 RON un brad "de import", cu o medie de 130-140 RON un brad cat de cat frumos. La Hornbach (de unde am luat eu brad), pretul este unic pentru toti brazii indiferent de diametru sau inaltime si costa 70 RON + 3 RON impachetarea si 3 RON ascutirea (optionale). La Carrefour preturile incep de la 90 RON, iar la IKEA sunt brazi foarte frumosi, "de import" cu preturi incepand de la 130 RON.

Pe BraziDeCraciun.ro cei care nu au timp sau dispozitie sa se ocupe singuri, pot fie sa inchirieze cumpere pentru 99 RON un brad artificial gata impodobit (brad de 1,5 m + 30 globuri + beteala + instalatie), sau sa cumpere aranjamente de Craciun cu preturi incepand de la 69 RON. Livrarea se face oriunde in tara si afacerea este cat se poate de serioasa (daca nu ma insel in actionariatul firmei a intrat anul trecut si Marius Ghenea, fondatorul Flamingo si fostul manager Flanco).

Pe Mos-Craciun-Inchiriere.ro se pot inchiria Mosi pentru petreceri private ale firmelor sau pentru cei care vor sa isi bucure foarte mult copiii, iar pe ScrisoriDeLaMosul.ro poti sa comanzi scrisori personalizate ”de la Mos Craciun" pentru copilul tau. Firma WhiteHeaven ofera servicii de curatenie pentru birouri, dar si pentru case private, pretul pentru curatenia unei garsoniere incepand de la 250 RON. De asemenea, sunt numeroase firme care prepara de Sarbatori mancare traditionala pentru cei care nu au timp sa gateasca, precum si cozonaci sau alte bunatati, iar targurile de Craciun se inmultesc din ce in ce mai mult si in Romania, numerosi artizani de produse handmade prezentandu-si creatiile la astfel de targuri, de pe urma carora traiesc.

Mai sus sunt, asadar, cateva exemple ca se poate, iar cine este dispus sa munceasca si are idei bune poate incepe o afacere chiar si cu bani putini.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP