vineri, 31 iulie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Lucian Mândruţă, între "Prima casă" şi cavou

Aseară, la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, a fost amfitrion Lucian Mândruţă, în locul lui Mihai Gâdea, probabil plecat în concediu. Ca să dea un iz de bombiţă jurnalistică emisiunii, moderatorul a vrut să fie deştept şi a făcut o dezbatere cu titlul "Prima şi ultima casă", pe care o puteţi urmări aici (de la minutul 29:55, cei de la Antena 3 sunt cam neglijenţi cu înregistrările). Cu alte cuvinte, este mai rentabil să cumperi o casă prin programul lansat de guvern sau mai bine îţi cumperi un cavou? Mai bine trăieşti sau mai bine mori? Un asemenea demers jurnalistic morbid duce orice în derizoriu.

Invitaţi au fost: Dan Ioan Popp, preşedinte Impact, Corneliu Cojocaru, director de comunicare la BCR, şi Mircea Cleciu, director la Neocasa. Am vorbit astăzi cu Dan Ioan Popp şi l-am întrebat dacă cunoştea, când a fost invitat, abordarea emisiunii. Mi-a spus că nu şi că nu ar fi participat dacă ar fi ştiut. A adăugat: "tablodizarea infestează totul".

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

Ion Radu Zilişteanu: Tranzacţiile imobiliare au scăzut cu 26,25% în S1 2009

Datele statistice furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) relevă că în S1 2009 s-au realizat 263.803 tranzacţii imobiliare, cu 26,25% mai puţin decât în S1 2008, când s-au înregistrat 357.723 tranzacţii. Mihai Busuioc, preşedintele ANCPI, a declarat pentru Cotidianul: "Tranzacţiile imobiliare înscrise în Cartea funciară relevă toate operaţiunile de vânzare-cumpărare de terenuri din intravilan, extravilan sau de locuinţe. E drept că un imobil poate fi vândut de mai multe ori într-un an, deci s-au putut realiza mai multe tranzacţii imobiliare cu el."

Numărul tranzacţiilor imobiliare înregistrate în iunie 2009 a fost 44.762, cu 25,19% mai puţine decât în iunie 2008, dar cu 11,5% mai multe decât în ianuarie 2009, când s-a înregistrat minimul numărului de tranzacţii de când este ţinută evidenţa ANCPI, repectiv 40.142 tranzacţii.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

Mihai Marcu: O completare a declaraţiilor Preşedintelui

Indiferent de substratul politic, declarațiile de ieri :

ale domnului Băsescu sunt corecte în fond, însă cea despre FMI trebuie completată.

Așa cum am scris ieri, România nu va putea respecta cifrele inițiale din acordul cu FMI, însă FMI ne va acorda noua tranșă chiar în condițiile unui derapaj fiscal consistent.

Tot ce au de făcut autoritățile române este să fie prezente la discuția cu Fondul, să nu ceară un deficit bugetar de 15% din PIB ci doar de 7% - 8% și să fie de acord cu creșterea taxelor și reduceri bugetare consistente după alegeri.

Declarațiile Presedintelului au rolul de a pregăti populația pentru ce va urma după alegeri.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Mihai Marcu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP