luni, 28 septembrie 2009

Bogdan Glăvan: Abundenţa banilor şi preţul aurului

Ştiam că producţia de bani duce la deprecierea acestora, la fel cum creşterea ofertei oricărui bun duce la ieftinirea acestuia. Ştiam că valoarea aurului (adică raportul de piaţă dintre bani şi aur) este un indicator important al abundenţei primilor, mai important decât este, de pildă valoarea brânzei, a lemnului sau chiar a petrolului. Dar nu ştiam că între cantitatea de bani şi valoarea acestora în raport cu aurul este o relaţie atât de strânsă pe cât spune analistul Gary Dorsch.

Mai jos este graficul care ilustrează excelent variaţia aproape invers proporţională între masa monetară din SUA şi preţul aurului. Pare să sugereze că aurul este the best thing money can buy.

gold-vs-m2


Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

Dan Popa: Crize şi compliance în bănci

Maine, ca acum ies la bere, am sa scriu despre strategia de comunicare a bancilor pe vreme de criza, atasand un caz concret. De asemenea, la rugamintea unui amic dintr`o banca, am sa abordez si tema compliance`ului.
In privinta primului plan, mai adaug doar ca e vorba despre un plan foarte bine pus la punct legat despre reactia la o criza anume. Ce face CEO`UL, cum se comunica (scuze cacofonia) cu clientii, caror clienti le trimiti primele masuri de atenuare a crizei samd.
Repet, maine. Acum ies la bier. Seara buna.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Ion Radu Zilişteanu: BNP Paribas va închide sucursalele din paradisurile fiscale

Într-un interviu dat azi dimineaţă postului Europe 1, Baudouin Prot, CEO al BNP Paribas, citat de Le Figaro, a declarat că banca ar putea închide sucursalele sale din paradisurile fiscale, care sunt pe lista gri a OECD. El a precizat că banca va părăsi Panama şi Bahamas. În aceste ţări, BNP Paribas are două filiale şi şase sucursale.

În curând, băncile franceze vor fi obligate să raporteze amănunţit băncii centrale ce expunere au în ţările considerate a fi necooperante din punct de vedere fiscal. În acest sens, parlamentul francez a adoptat o lege în iunie 2009.

La reuniunea G20 care a avut loc la Pittsburgh joi şi vineri, membrii au reiterat dorinţa de a lupta împotriva paradisurile fiscale. Mai multe ţări, inclusiv Elveţia şi Monaco, au scăpat de pe lista gri a OECD, prin semnarea unor acorduri de cooperare fiscală, subiect pe marginea căruia am scris aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

Cristian Orgonaş: Links 29.09

1. Un articol excelent despre Codul de bune practici sau, mai bine spus, despre lupta proletariatului impotriva hypermarketurilor (logec.ro)

2. In ciuda aparentelor, datoria totala a cetatenilor americani, a companiilor din SUA si a guvernului american A SCAZUT in trimestrul al doilea cu 0.3% fata de primul trimestru, ajungand la 50.8 mii de miliarde de dolari. Graficul face toti banii.(NY Times)

3. Cat de mare este PIB-ul SUA privit in perspectiva. Anul trecut, Romania a avut un PIB de aproximativ 200 miliarde dolari, egal cu PIB-ul zonei Detroit-Warren-Livonia (Carpe Diem)

4. Va ajunge aurul la 5000 de dolari uncia?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

Cristian Orgonaş: Câţi pasageri trec anual prin aeroporturile româneşti?

Conform Institutului National de Statistica, prin aeroporturile romanesti au trecut anul trecut aproximativ 9 milioane de pasageri, cu 16% mai multi decat cei 7.8 milioane de pasageri din 2007.

Dintre acestia, 8.5 milioane au tranzitat aeroporturile prin intermediul unor curse regulate, iar 562.000 prin intermediul unor curse neregulate de genul charterelor, taxi etc.

In ultimii 10 ani, evolutia acestui tip de transport a fost de-a dreptul spectaculoasa: in 1999, numarul pasagerilor era de doar doua milioane, in timp ce numarul de miscari ale aeronavelor (aterizari & decolari) a fost de 48.240. Acum, numarul pasagerilor este cu 350% mai mare, in timp ce numarul de miscari ale aeronavelor a crescut cu 211%, ajungand la 150.120. Gasiti in graficul de mai jos evolutia numarului de pasageri pe an, click pentru marire.


Conform AEA, numarul celor care au calatorit cu Tarom aproape ca s-a dublat intre 2002 si 2008, insa cum piata intre timp a crescut de aproape patru ori, inseamna ca Tarom a pierdut serios din cota de piata. In primele 7 luni din 2009, Tarom a transportat 862.900 de persoane, cu 13% mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

La nivel european, in 2008, cele 32 de companii aeriene monitorizate de AEA au transportat 350 de milioane de pasageri, cu 3.5% mai putini decat cei 362 milioane de pasageri din 2007.

Un singur lucru ar trebui remarcat – Tarom este pe pierderi de ani buni, desi piata a crescut intr-un ritm extrem de rapid. In 2008, pierderile au fost de 28 milioane de dolari, iar in prima jumatate a acestui an, pierderile au fost de aproape 45 milioane lei. Daca nici atunci cand piata creste nu poti obtine profit, ce pretentii sa mai ai atunci cand piata scade?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

Dan Popa: Salariile din bănci se reaşează uşor. Care sunt noile criterii?

O parte dintre bancile locale si`au modificat grila de salarizare la angajare. Nu mai opereaza cresterile de 15-20 % fata de media pietei, ci au coborat stacheta. In plus, avansurile nu se mai dau pana la nivelul de 90 % din salariu, cum era in 2008, ci pana la cel mult jumatate din salariu. Laptopuri se dau doar anumitor categorii de angajati samd.
In plus, salariile se dau la curs fix de 4 lei/eur, indiferent de moneda in care s`a negociat venitul.
Dar mai bine, cititi mai departe….

1. Pentru fiecare post se va stabili un salariu care va fi incadrat intr-o grila de salarizare. Salariul alocat fiecarui post se situeaza intr-un interval cu un minim si un maxim clar precizate, stabilite in acord cu nivelul de specializare profesionala (junior, specialist, senior, manager departament, director).
2. In stabilirea nivelurilor salariale 2 factori majori vor fi luati in considerare:
a. Echilibrul Intern (acest aspect implica evaluarea postului si determinarea gradului de complexitate pentru fiecare post);
b. Echilibrul extern (prin participarea la sondajele de salarizare si colectarea de date din piata bancara).
3. Raportarea salariilor la cele din piata bancara se face face astfel:
a. Pentru posturi la nivel de senior management – la nivelul cuartilei superioare din piata, care a coborat in medie cu 10%, potrivit calculelor noastre;
b. Pentru posturi la nivel de middle management si cele de expert – la nivelul mediu al pietei + 10%, care a coborat in medie cu 20 % fata de vara anului trecut potrivit calculelor noastre
c. Pentru toate celelalte posturi – la nivelul mediu al pietei
4. Plata salariilor se face in ultima zi lucratoare a fiecarei luni.
5. Angajatii au dreptul la avans din salariu (maxim 50% din salariul lunar) in urma completarii unui Formular de avans din salariu. Un angajat poate beneficia de avans din salariu de maximum 3 ori/an (vezi Anexa 1 – Formular Avans Salariu)

1) Salarizare si alte plati:
A. Salariu de baza;
B. Salarii suplimentare;
C. Plati suplimentare;
2) Beneficii
A. Fixe
B. Flexibile

1) SALARIZARE SI ALTE PLATI:

A. Salariul de baza este negociat fie in brut LEI, fie in brut EUR la o rata de schimb fixa de 4.00 lei/EUR; rata de schimb fixa a fost stabilita pentru a proteja angajatii impotriva deprecierii leului asupra salariului si va fi revizuit anual in luna Ianuarie. Salariile negociate in LEI nu sunt expuse deprecierii si ca atare raman neschimbate.

a) Salariul de incadrare: se va urmari ca noii angajati sa inceapa cu un salariu ce se incadreaza in intervalul stabilit pentru fiecare post;
b) Marirea salariului de baza in functie de performanta:
Marirea de salariu in functie de performanta are loc pentru fiecare angajat o data pe an, in luna martie. Decizia de marire de salariu in functie de performanta se va lua pe baza unei matrici construite pe 2 indicatori:
· Calificativul de Performanta (acesta trebuie sa fie cel putin “Conform Asteptarilor”) si
· COMPARATIO (raportul intre salariul curent al angajatului si salariul de referinta pentru nivelul postului respectiv)

Marirea de salariu in functie de performanta este descrisa in detaliu si aplicabila odata cu implementarea politicilor interne.

c) Situatii speciale de schimbare a salariului de baza:
· Incadrare temporara pe un post: cand angajatul este alocat pe un post superior ierarhic, pentru o perioada determinata de timp, primeste salariul de baza conform noului post.
· Retrogradare/schimbarea incadrarii: datorita performantei slabe/ nesatisfacatoare pe postul curent, angajatul poate primi pe perioada determinata un salariu mai mic sau poate fi incadrat pe un post inferior ierarhic cu un salariu mai mic corespunzator acelui post.
· Re-evaluarea postului: aceasta situatie poate aparea in cazuri in care responsabilitatile postului se schimba in mod esential, cand schimbarile din piata influenteaza anumite posturi sau chiar toata structura bancii.

B. Salarii suplimentare: se ofera 2 salarii suplimentare astfel:
a) Al 13-lea salariu (bonus de vacanta): echivalentul unui salariu net lunar, care se plateste angajatului pro-rata in luna Iunie a fiecarui an, ;
b) Al 14-lea salariu: echivalentul unui salariu net lunar, care se plateste angajatului in 2
transe (jumatate in luna Aprilie si cealalta jumatate in luna Decembrie a fiecarui an) pentru angajatii activi in momentul platii.

C. Plati suplimentare:
a) Diurna – se acorda angajatilor pentru a acoperi cheltuielile cu masa cu ocazia deplasarilor in interes de serviciu:
- Pentru calatorii in interes de serviciu in Romania – valoarea diurnei este de 50.00 lei/zi
- Pentru calatorii in interes de serviciu in afara Romaniei – valoarea diurnei este de: 50 EUR/zi (pentru senior management) si 35 EUR/zi (pentru ceilalti angajati)

b) Bonusul Anual de performanta – acest bonus depinde de performanta individuala (se masoara in functie de atingerea standardelor de performanta) si se plateste in 2 transe: in luna Septembrie pentru performanta pana la jumatatea anului curent si in luna Martie a anului urmator, pentru performanta globala a anului trecut.

Sistemul de acordare a Bonusului Anual de Performanta este descris in detaliu in Politica Managementul Performantei.

c) Alte plati
· Plata unor obligatii financiare contractate anterior angajarii in banca – banca poate prelua obligatiile financiare anterioare ale noilor angajati (ex: contravaloarea contractelor de training cu angajatorul precedent); suma maxima care poate fi preluata in acest caz de 5,000 EUR.

· Plata in vederea detasarii/relocarii – este aplicabila pentru angajatii care sunt detasati pe un post in afara localitatii de domiciliu/isi schimba domiciliul in vederea angajarii. Suma maxima in acest caz va fi de 2,500 EUR.

2) BENEFICII
… ofera urmatorul pachet de beneficii, cu anumite diferente in functie de nivelul postului:

A. Beneficii fixe:
a. Servicii medicale gratuite (pentru toti angajatii) – control medical la angajare si periodic conform legislatiei muncii si alte analize medicale de specialitate;
b. Laptop – pentru pozitiile de top si senior management, precum si pentru alte posturi care presupun deplasari frecvente (ex. Manager Regional Vanzari, Auditori).
c. Beneficii specifice domeniului bancar:
· Dobanzi preferentiale pentru credite (banca ofera conditii speciale de dobanda pentru angajatii sai conform Politicii de Acordare de Credite pentru Angajati);
· Conditii preferentiale pentru operatiunile bancare (nu se percep comisioane);

B. Beneficii flexibile – toti angajatii beneficiaza de masa gratuita. Banca ofera
angajatilor posibilitatea de a alege intre acest beneficiu si un altul echivalent ca valoare: abonament la sala de sport.

Nota: Exceptiile de la aceasta politica pot fi aprobate doar de Directorul General (in
Urma consultarii cu Directia de Resurse Umane & Management Organizational).

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Dan Popa: Şosetele, pe locul patru în furturile dintr-un hipermarket. Hoţi de criză.

Mi`a trimis acum cinci minute un amic, lista cu cele mai furate produse dintr`un hipermarket (al carui nume nu am acceptul lui sa`l furnizez). Discutam de unul dintre cei mai mari retaileri, iar statistica de mai jos reprezinta cazurile depistate la iesire. Cazurile de hoti prinsi, prin urmare. Cati vor fi reusit sa iasa cu produsele, nu se stie.
In datele primite, statisticile cuprind detalii pe luni, pe departamente si pe produse. Le`am sintetizat si rezultatul e in tabelul de mai jos.
Prin urmare, cele mai furate produse in primele 6 luni din acest an din respectivul hipermarket sunt bijuteriile.

Clar, sunt mici si pot fi usor dosite. Apoi, s`a mai incercat furtul a aproape 300 de ochelari de soare. Mult.
De banane, nu mai zic nimic. Sunt putin trist, din punct de vedere al patriotului din mine. Merele ce aveau ? Erau stricate ?
In fine…cititi si va amuzati. Desi nu e deloc de amuzat…

Denumirea Produsului Cantitate (zeci articole)
BIJ. FANTEZIE 90
OCHELARI SOARE 28
ORNAMENTE PAR 22
SOSETE 22
BANANE 17
ORBIT 16
ACE DE PESCUIT 14
CIOCOLATA 12
JUCARIE PLUS 10
EDT ADIDAS 10
ROSII 10
CASCAVAL 10
TRICOU 9
ODORIZANT AUTO 8
MELCI 8
MERE GOLDEN 8
PANTOFI SPORT ADIDAS 8
BLUZA 7
SALAM SIBIU 7
MINE PIX CREION 6
AMBI PUR 6
ELITE 6
CAFEA 6
BATERII VARTA 6
COCA COLA 6
GILLETTE BLUE II 5
BATERII DURACELL 5
PEPSI TWIST 0,5L 5
TRICOU LOTTO 5
SANDWICHES 5
PANTOFI SPORT 5
MENTOS 5
CREION ROTRING 5
RED BULL 5
CASTI AUDIO 4
FORFECUTA 4
CROISSANT 4
PERIUTA DINTI 4
AIR WICK 4
GLADE 4
LUMANARI 3
COS DÉCOR 3
LINGURA 3
ENERGIZANT BURN 3
SUTIEN 3
TRICOU ADIDAS 3
RIMMEL EYE SHADOW 3
MAIOU B. 3
ABSORBANTE OB 3
TRENING KAPPA 2

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Dan Popa: O executare silită. Un caz ca oricare alte mii.

Anul 2007. Familia Ionescu e pe cai mari. A strans 10.000 de euro si a decis ca e momentul sa cumpere vila viselor lor plus piscina corespunzatoare. A ochit un teren, s`a imprumutat de la banci plus una companie leasing (facand un contract de leasing imobiliar) si a luat teren si casa. Potrivit documentelor, discutam despre teren in suprafata de 1.804 mp, si constructii in regim de inaltime P+1 si P, in suprafata de 350 mp. A imprumutat asa: 420.000 lei de la CEC plus 80.000 lei de la o firma de leasing imobiliar. In total, circa 500.000 de lei.

Domnul Ionescu are o firma de transport intern si international. Doamna Ionescu e casnica. Domnul Ionescu se gandea ca e imposibil sa nu poata achita ratele lunare de 2000 de euro, pe care le avea.
Creditele erau facute pe zece ani la CEC si pe 3 ani la firma de leasing. Toata lumea era fericita. Familia Ionescu, avea casa din vis. Creditorii se bucurau fiindca`l agatasera pe pestisorul de aur care se jurase ca le va indeplini orice rata vor cere.

In toamna lui 2008, au aparut primul semn rau: un TIR care nu era asigurat, s`a rasturnat pe sosea si s`a dus naibii toata incarcatura. O luna mai tarziu, unul dintre copii e diagnosticat cu o boala curabila, dar care necesita un tratament costisitor. Domnul Ionescu si`a delegat un om la conducere si a plecat sa stea prin spitale, cu copilul bolnav. Fireste, cel desemnat, a furat cat a putut.
Cand a preluat businessul, dl. Ionescu mai avea doua TIR`uri, din 9. Restul erau prin service-uri sau pe butuci. Deja achitarea celor 2000 de euro lunar a inceput sa puna probleme.
In mai, nu s`a mai putut. Au aparut restantele . Cu cece`ul te descurcai cum te descurcai, dar leasingul imobiliar e dur. Nu achiti 3 rate, ala esti! Iar dl. Ionescu nu a mai avut din ce plati.
S`a trezit cu prima hartie acasa. “Urmare a discuţiilor purtate şi a e-mailului de amânare transmis dvs în data de …07. 2009 de catre debitoarea …. si adus la cunostinta noastra anterior inspectiei la faţa locului din data de .07.09, cand aţi făcut convocarea pentru inspecţia proprietăţii imobiliare a debitoarei …., vă solicitam următoarele : Intocmirea raportului de evaluare a proprietăţii debitoarei se va realiza pe baza inspecţiei făcute din exterior, debitoarea neprezentandu-se la termenul şi data convocării, luandu-se in considerare urmatoarele date privind proprietatea supusa evaluarii: suprarafaţa construită – 250 mp; amenajarea tip piscină – cca 150 mp; curtea – 560 mp; împrejmuirea din zidărie – în lungime de cca 55ml; grădina în suprafaţă de 800 mp, situata in spatele curţii şi neamenajată; construcţiile ridicate si modernizate …”
Familia Ionescu a intrat in panica. Au dat fuga la CEC, dar banca nu`i mai pasuia nici ea, darmite sa`i sprijine.
In nici o saptamana, au fost avertizati ca le va fi scoasa casa la licitatie. Mai intai, au fost pusi in strada. Luna trecuta, ditamai vilocul a fost scos la licitatie pentru 185.000 de euro. Fireste, o suma colosala, la care nu s`a aruncat nimeni.
Ca sa inchei, in judetul Sibiu se incearca si acum vinderea proprietatii familiei Ionescu, odinioara printre cei mai bogati din zona. Banca si firma de leasing viseaza sa`si recupereze banii. „In cel mai rau caz, o trecem ca hotel din fonduri proprii si vedem cum ne amortizam investitia. Numai ca avem cam 140 de asemenea dosare pe rol. Iar cu 150 de hoteluri chiar nu avem ce face”, spune reprezentantul firmei de leasing imobiliar.
Familia Ionescu acum e disperata. S`a intins mult mai mult decat le era plapuma. Si banca e disperata, fiindca nu prea poate exevuta garantiile. Firma de leasing inghite si ea in sec, dupa ce a ramas cu o pereche de chei in mana.
Domnul Ionescu sta cu hartia in mana. „In baza art. 500 c.pr.civ., se stabileste pretul de vanzare la licitatie a imobilului situat in …. jud. Sibiu, compus din teren cu o suprafata de 1.854 mp teren, constructii in regim de inaltime P si P+1, cu o supraafata construita de 350 mp, curte cu piscina, imprejmuire cu gard betonat, proprietatea debitoarei … la suma de 174.000 euro, exclusiv TVA. Drept pentru care am procedat la intocmirea prezentului proces verbal in 1 exemplar original, pentru dosarul de executare”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Mihai Marcu: De ce România a ales inflaţia ca politică de stat

Îi mulţumesc lui Alexadi pentru că a acceptat provocarea. Criticile sunt corecte, dar să ne uităm puţin la imaginea în ansamblu.

E simplu de înţeles de ce România a ales voluntar inflaţia intre 1990 si 2000 - din motive pur politice. 10 ani de zile, competitivitatea României şi şomajul redus au venit din hiperinflaţie, din sărăcie, dobânzi real-negative la credite si depozite si 58% credite neperformante. Atunci a dispărut leul din ecuaţia economică şi a fost înlocuit cu dolarul, respectiv cu euro.

Situaţia a convenit de minune BNR. Situaţia a convenit de minune băncilor cu surse de finanţare în euro. Situaţia a convenit de minune şi românilor care vedeau dobânzi sub două cifre doar la creditele în euro.

Economia a trăit foarte bine sub imperiul drogului numit "euro ieftin", din păcate nimic nu durează la nesfârşit. În deceniul următor ne aşteaptă viitoarea provocare - adoptarea euro.

Ce ne facem dacă vom intră în zona euro că Spania, Italia, Grecia, Portugalia, cu economii slabe, cu datorie publică mare, cu finanţele publice în dezordine? Merită să va uitaţi la Spania acum, care are o monedă mult prea tare pentru starea fragila economiei - vor trebui să treacă la reduceri nominale de salarii, la devalorizări interne brutale, exact ca şi Letonia, probabil singura ţara din lume unde averea netă a populaţiei a devenit negativă.

Ce se va mai întâmplă când România va adopta euro, iar deficitele noastre publice şi de cont curent vor creşte? Va genera BCE inflaţie ca să ajute puţin o economie periferică numită România? Va finanţa BCE inflaţionist deficitul bugetar al guvernului român? Nu. Pasul direct va fi devalorizarea internă.

Sunt conştient că BNR nu va lăsa niciodată cursul din mână, cel puțin cât timp mai are euro de cheltuit şi nici nu ni se va permite să dăm faliment. La fel, sunt la fel de sigur că vom supravieţui într-un fel sau altul, ba un porc, o găina sau ceva rude la ţara. Nu e un motiv de mândrie.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Mihai Marcu

Dan Popa: Se “stinge” încet, supremaţia dolarului?

Va spuneam mai deunazi ca prietenii chinezi isi sporesc brusc si in cantatiati consistente rezervele de aur, intentia lor fiind de a se mai „elibera” din stransoarea economiei lor de dolarul american. Miscarea Chinei nu e deloc singulara, in mai toate partile lumii demarand chiar zilele trecute proiecte care, cel putin aparent, „de-dolarizeaza” lumea.

*Kuweitul si`a reconfirmat intentia de a`si asuma o moneda unica, dupa modelul euro, chiar daca orizontul initial adoptat (2010) pare prematur. Intentia exista din 2001….

….cand Consiliul Cooperarii Golfului (CCG)- din care fac parte Arabia Saudita, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman si Quatar, au anuntat ca vor sa isi stabileasca o moneda unica. In 2006, Omanul a socat intregul bloc, declarand ca iese din joc din cauza ca nu indeplineste preconditiile de adoptare. Anul trecut, Emiratele s`au retras si ele, din aceleasi conditii, fapt care a amanat proiectul cu cel putin doi ani. Dar cum spuneam, el va fi in cele din urma, finalizat.

*Tarile Africii de Est sunt decise sa isi infiinteze un Institut Monetar est-african si o Banca Centrala, urmand ca pasul urmator sa fie adoptarea unei monede unice. Chestiunea a fost confirmata chiar zilele trecute de un grup de economisti ai Bancii Centrale Europene, care au insistat asupra necesitatii unui calendar orientativ in aceasta problema.
*Sapte ţări sud-americane au semnat sâmbătă seară, în Venezuela, înfiinţarea oficială a Băncii Sudului, proiect ce fusese abandonat după lansarea cu mare pompă la sfârşitul lui 2007, relatează AFP. Preşedinţii celor şapte state – Venezuela, Brazilia, Bolivia, Ecuador, Argentina, Uruguay şi Paraguay – au parafat documentul în seara primei zile de desfăşurare a celui de-al doilea summit al Americii de Sud şi Africii (ASA), care ia sfârşit duminică la Porlamar (în nord-estul Venezuelei). Capitalul total de înfiinţare este de 20 miliarde dolari (14 miliarde euro).

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Răzvan Pascu: Care sunt paşii pentru a investi pe Bursă?

Pentru ca in ultimele luni bursele din intreaga lume au crescut surprinzator de mult de la minimele atinse in martie, (in special Bursele din tarile emergente precum Romania, care au cunoscut cresteri importante), atentia a tot mai multi investitori s-a focusat asupra potentialului de castig din speculatii sau investii bursiere.

Bursa din Romania s-a dublat din martie si pana acum, iar anumite actiuni au cunoscut chiar si cresteri mai importante, unele chiar triplandu-se (de exemplu Impact sau Dafora). Pentru ca am tot primit solicitari de la voi pentru oferirea de informatii legate de construirea unui portofoliu pe Bursa, va ofer astazi cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va hotarati sa investiti in titluri listate:

In primul rand, ar fi bine sa investiti pe Bursa doar banii de care va puteti lipsi. Stiu ca suna cinic, dar acesta este adevarul, pentru ca Bursa prezinta si riscuri si trebuie asumat de la inceput si riscul pierderii unor sume importante. In literatura de specialitate se scrie ca mai mult de 70% din cei care investesc pe Bursa, pierd bani.

In al doilea rand trebuie sa va creati singuri niste reguli pe care sa incercati (pe cat posibil) sa le respectati, desi stiu cat de greu poate fi acest lucru uneori. Dusmanul tau cel mai mare pe Bursa, esti chiar tu, iar frica (atunci cand esti pe pierdere) si lacomia (atunci cand esti pe castig) sunt cele doua sentimente perfect umane, pe care le experimentezi pe Bursa si care iti pot aduce dezastrul financiar.

Un al treilea sfat ar fi sa cititi cat puteti de mult referitor la companiile in care alegeti sa investiti. Warren Buffett, oracolul burselor mondiale, spunea ca el nu investeste decat in companiile pe care le cunoaste.

In al patrulea rand trebuie sa va decideti asupra aversiunii la risc (cat de mult sunteti dispusi sa riscati) si sa urmati strategia stabilita in functie de profilul vostru (speculator sau investitor). Investitorul se bazeaza mai mult pe informatii fundamentale despre companie, despre sectorul in care activeaza aceasta si isi creaza o perspectiva pe termen lung, investitiile fiind, de regula, de ordinul anilor. Speculatorul cauta castiguri imediate si rapide si cauta sa profite de evenimente neasteptate, de informatii de moment, de conjuncturi favorabile pozitiei adoptate, iar orizontul sau este de ordinul lunilor, saptamanilor, zilelor si uneori chiar orelor. De regula speculatorii sunt cei cu mai putini bani, care incearca sa ii inmulteasca repede.

Un al cincilea sfat ar fi sa acceptati sfaturi :-) Parerea mea este ca, mai ales daca va aflati la inceput, aveti nevoie de un broker care sa va consilieze, chiar daca ar trebui sa renuntati la o parte din castig pentru comision. Pentru a lua legatura cu un broker trebuie sa va decideti asupra intermediarului cu care veti lucra, in Romania existand numeroase companii care intermediaza vanzarea si cumpararea de titluri. Eu personal, lucrez cu Estinvest-ul, care, desi percep comisioane ceva mai mari, nu mi-au creat probleme. Exista insa si alte companii, care ofera servicii de intermediere financiara pe Bursa si majoritatea dintre acestea si-au creat platforme online prin care se pot vinde si cumpara actiuni pe Bursa fara asistenta unui broker si comisioane mult reduse.

O lista completa a SSIF-urilor cu care puteti colabora pentru a investi pe Bursa, gasiti aici.

Iar pentru cei care doresc sa invete mai multe despre Bursa si despre investitiile pe Bursa, puteti downloada de aici un ghid de investitii realizat de CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare).

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP