sâmbătă, 12 decembrie 2009

Dan Popa: Criza taie petrecerile de Crăciun din unele bănci şi umple paharul nemulţumirilor angajaţilor

Comunicare interna deficitara, oameni nemultumiti pe buna dreptate, masuri care au si nu au legatura cu criza, toate acestea ii aduc pe angajatii unei banci intr-o stare care nu prevesteste nimic bun.
„… Suntem atat de indoctrinati incat, unii dintre noi, ajung sa viseze si noaptea ce trebuie sa faca a doua zi la servici. Nu mai zic de cate jigniri trebuie sa suportam, aroganta anumitor clienti care ne considera niste ‘hoti’ si multe altele. Noi nu vrem decat sa ni se recunoasca meritele, munca si sacrificiile.

Pentru ca a renunta la o parte din timpul petrecut cu familia, cu cei dragi (a propos de orele suplimentare, multe, nerecuperate si neplatite), a renunta asadar la respectul de sine si la cel pt persoana de langa tine doar pentru a aduce profit bancii – reprezinta eforturi enorme!
Am primit un mail de la o colega in care spunea faptul ca o firma de salubrizare a dat angajatilor prima de Craciun de 600 lei. Wow, noi stam mai naspa decat ei!
Viata mea profesionala ar fi fooooarte satisfacatoare daca as avea un salariu acceptabil, un pic mai mare de 1069 ron. Adica sa dau numai o anumita parte din el, nu jumatate, lunar, la Banca Transilvania. Pt ca banca mea nu mi-a putut oferi un credit atunci cand aveam cea mare nevoie.
(…)
Unicredit Tiriac Bank organizeaza petreceri pana si de Haloween!!! Noi, nu.
(…) Cafeaua nici n-o mai beau. Asta pe care o comandam e buna de turnat in troaca porcilor! Iar despre prime, cred ca nu ati citit mailul de la o colega care spunea ca Alpha Bank si BCR dau al 11-lea salariu. Poate ca ar mai trebui sa va documentati. Eu am facut-o si, intr-adevar, asa e.

… – Ofiter tranzactii”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Cristian Orgonaş: Piaţa imobiliară, între faliment şi renaştere

Ziarul Financiar a scris ieri despre cel mai mare faliment care a avut loc pana in acest moment pe piata imobiliara – proiectul miniorasului de langa Buftea, proiect care presupunea construirea a 6000 de locuinte in valoare totala de 1.9 miliarde euro, a cazut.

Cum dezvoltatorul se afla acum in lichidare, terenul de 125 de hectare pe care acesta in detine, a fost scos la licitatie. La ce pret? La 9 euro pe metru patrat, cu 78% mai mic decat cei 42 de euro la cat a fost evaluat in iulie 2008.

Ce consecinte va avea o asemenea vanzare? Va reaseza preturile terenurilor din zona respectiva la noua valoare, care va deveni referinta. In acest caz, referinta este cu 80% mai mica decat in urma cu 18 luni!!

In jurul Bucurestiului si al marilor orase, exista mii sau zeci de mii de hectare de teren cumparate in anii trecuti, fie pentru a specula cresterea preturilor, fie pentru a construi ceva pe ele, iar in momentul in care vor avea loc astfel de executari silite, noile preturi vor deveni si ele referinta.

Cine va beneficia de noua situatie? Investitorii care abia asteapta sa cumpere in 2010 terenuri la preturile din 2003-2004, terenuri pe care in anii urmatori, vor aparea noile complexuri rezidentiale, la costuri rezonabile de data aceasta.

Unul dintre motivele pentru care costul apartamentelor noi si al caselor nu scade pe masura asteptarilor, este acela ca acestea au fost construite in ultimii 2-3 ani, atunci cand atat preturile la terenuri, cat si cele ale materialelor de constructii au fost la nivel maxim.

Cu alte cuvinte, cum sa vand la 600 de euro pe metru patrat, cand pe mine m-a costat 800 sau 1000?

Falimentul despre care vorbeam mai sus nu reprezinta decat varful icebergului, urmand probabil ca in 2010, sa vedem multi dezvoltatori imobiliari trecand prin momente dificile, iar executarile silite vor stabili noi referinte de pret, atat in ceea ce priveste terenurile, cat si imobilele.

Iar acel moment va reprezenta un nou inceput pentru piata imobiliara romaneasca.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP