duminică, 13 decembrie 2009

Dan Popa: Jurnal de bancher. Criză şi disponibilizări. Pamflet

*Sunt absolut revoltat !!! Centrala nu m`a lasat sa`i trimit amantei niste napolitate cu elicopterul ! Ce`i asta ? Unde o sa ajungem ??? De ce se baga in viata mea particulara??? Numai pentru ca a trebuit sa dau afara jumatate de oameni, sa le tai la restul (plural, resturi) ratia de cafea si dreptul la credite preferentiale ? Triste vremuri…

*De discutat cu ING sa vedem cat costa automatele alea de iti baga si apoi iti scot bani de pe card. Ideal e sa nu am niciun angajat, da`i dreaq deghertzoi, ca vor numai salarii si drepturi. De angajat doar masini, care sunt infinit mai putin obraznice si nici nu citesc Drepturile Omului.

*Ma gandesc sa inchid afacerile in Romania. Aveam de recuperat niste bani de la cinci nenorociti care au vrut sa se puna sub adapostul insolventei, ca cica Statul nu le`a platit nush ce restante si ca neavand incasari nu mai pot face plati. Mai intai, le-am trimis 3 recuperatori romani. Aia ca vai draga, ca nu le permite legea mai mult, ca alea-alea…cand am trimis ucrainenii, s`au bucurat aia ca au ramas in total cu 6 degete. Unul si-a vandut casa in fix 10 minute si a venit tarandu`se pe piciorul ramas, sa`si achite datoria. Vezi ca se poate ???

*Ma suna din banca mama ca daca putem repeta povestea cu repatriatul valutei si luna asta, ca au mare nevoie de bani. Asa ca iar a trebuit sa maschez iar niste pierderi pe NPL-uri fictive de prin Cayman, ca sa le pot trimite astora 11 miliarde. Noroc ca aia nu verifica incrucisat balanta de plati, ca altfel ar fi trebuit sa dau iar cu subsemnatul la ….(De fapt, chiar daca o verifica, le scot din sertar dosarul de credit al Partidului…..si`i calmez pe loc…)

*Dom`ne, tre` sa fim foarte atenti cu sponsorizarile. Un pas gresit si se duce naibii totul….I`am spus si aluia de a candidat ca nu mai avem cum sa`i dam legal bani. Mama, ce s`a mai ofticat. Pana nu ne restituie aia de au fost prim ministri creditele, nu le mai dam o letcaie.

*Bai, cel mai tare ma bucur ca astia din BNR sunt rupti de realitate. Numai unii, e drept, da`s fix aia care trebuie…

*Dom`ne, n`am nicio treaba cu aia din BNR, da` cum sa anunti tu ca un sef de credite o sa fie zburat pentru hartuire sexuala, fara sa stai de vorba cu noi, sa incercam sa ne intelegem ca oamenii ?
Pai cand ne rugau sa le dam un credit amaratilor aia de copii ai lor era bine? Acuma vin si….De sunat Seful!! Sigur va gasi o solutie, ca de fiecare data.

*Am primit din centrala un mesaj in care ni se cere sa eliberam 50 % din spatiul pe care il ocupam, in vederea reducerii cheltuielilor cu chiria. Aveam doua variante. Sau ii dau afara pe 80 la suta dintre idiotii angajati pe pile, sau renunt la palmierul din birou. Pana la urma, daca tot e sa incurajam ecologismul, palmierul trebuie sa ramana.

* Am centralizat o serie de firme pentru care se solicita derogare de la modalitatea de cotare conform N3I10. Mai exact, este vorba despre firme ale caror performante financiare au incadrat firmele in grupa B si pentru care ni se solicita acum
derogare si incadrarea lor in categoria A. Deoarece avem garantii acceptate de BNR intr-o proportie insuficienta, vom introduce cotatiile la nivel real si ulterior, la sfarsit de luna vom anula eventualele provizioane calculate automat pentru anumiti clienti.Pana se prinde BNR, suntem cu conturile curate.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

Bogdan Glăvan: România, mai aproape de Grecia decât de Bulgaria, la deficitul bugetar

Un prieten al acestui blog m-a întrebat dacă datoria externă în creştere accelerată a României este asociată cu cheltuielile publice extravagante. Bineînţeles. Înregistrând an de an deficit bugetar, datoria publică nu poate decât să crească. Am comparat România cu alte două state din zonă: Bulgaria – vecinul de la sud şi eternul element de comparaţie, şi Grecia – performera UE în materie de dezmăţ bugetar şi de minciuni statistice.

Deficit bugetar

Aşa cum se poate observa, politica bugetară a României a copiat mai mult modelul grec decât pe cel bulgar. Datele statistice arată că în ultimul deceniu Bulgaria a ales calea pozitivă (surplus), iar România (alături de Grecia) calea negativă (deficit). Nici măcar în anii de boom economic, când veniturile din impozite erau în creştere, guvernele român şi grec nu au fost în stare să economisească banul public. Ceea ce a făcut ca, în plină criză, finanţele publice să se scufunde. În acest timp, Bulgaria s-a dovedit mult mai responsabilă, iar acum ne face bezele cu politica bugetară.

În sfârşit, unii oficiali publici au ajuns să prezinte opinii asemănătoare cu cele susţinute de mult timp pe acest blog, inclusiv că creşterea deficitului din acest an se datorează în bună măsură hazardului moral creat de încheierea acordului cu FMI.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

Dan Popa: Se pune de o nouă grevă la Raiffeisen?

Pana acum mesaje au fost semnate de catre salariati din 15 orase. Toate erau legate de nemultumiri si se incurajau reciproc. Desigur, mesajele sunt in nume personal, nu angajeaza pe toti salariatii. Insa unele sunt semnate de sefi de agentii, altele de directori in cadrul agentiilor si exprima o revolta. De la conditiile salariale precare in raport cu volumul de munca depus, renuntarea la acele mici facilitati care mai usureaza cat de cat efortul, tratarea subalternilor de la mare inaltime, toate au indus un sentiment de frustrare si revolta in randul angajatilor.
Solutia e simpla. Sa se renunte la unele cheltuieli cu sponsorizarile, poate chiar si la o parte din profit, in favoarea angajatilor.
Cred ca o organizatie cu angajati multumiti chiar daca are un profit mai mic este mai sigura decat o mare organizatie cu un mare profit, dar in care mocneste revolta. Poate ca dl. presedinte Groningen va lua acele decizii intelepte….Nu as vrea sa public mesajele…chiar i`ar pune intr`o postura jenanta pe unii de acolo si nu asta intentionez.
Dar pentru veridicitate, pun doar cateva fraze din ele.
“Sper sa ne unim glasurile si sa nu mai acceptam situatia in care ne-a adus echipa ! E cu atit mai umilitor pt noi, cu cit nu ni s-au indexat salariile in martie si septembrie a.c., in conditii in care banca inregistreaza profit pe 2009, face sponsorizari , etc. Ar trebui ca mult trimbitata organizatie sa nu uite ca un OM de Banca nu se formeaza de la o zi la alta si ca amenintarile cu disponibilizarea noastra , poate transforma o banca de prestigiu , intr-o taraba de duzina , in care toata lumea vinde orice , oricui , de-a valma” (coordonator operatiuni Tg Mures)

“D-ra ,d-ta, esti sigura ca faci parte dintre ceilalti colegi RB????In aceasta banca colegii se respecta. Cred ca ar trebui sa te autoelimini (in mahala). Nu indrazni sa-mi dai raspuns!!!!!” (director agentie)

“Pt a misca un colos, e nevoie de muuulte particele si mecanisme. E nevoie de una singur pt a spune STOP ( colega noastra Ildiko) si de multe altele care sa sustina . Asa ca ar fi bine sa dam o lectie conducerii…Haideti sa ne gandim, noi cei aproape 6000 de sclavi, cum sa le dam o lectie celor din conducere. Agentia… sustine REVOLUTIA!!! ” (ofiter tranzactii)

“Buna ziua, Suntem total de acord cu cele spuse mai devreme de colegele noastre, un motiv care ne impiedica sa ne spunem si noi parerea este ca stim cu totii ca oricum ramanem numai cu parerea. Ca daca reprosam ceva cuiva, cei afectati repede se adreseaza superiorilor nostri in loc sa discute cu noi in vederea rezolvarii problemelor… (ofiter tranzactii Sfantu Gheorghe)

” In sfarsit cineva a avut curajul si puterea de a spune ceva. Sunt sigura ca sunt multi aceia care au ceva de spus…….dar din diverse motive se abtin. Un Craciun fericit!” (Nehoiu)

“NOI ANGAJATII nu beneficiem nici macar de acea petrecere gratuita de Craciun cum a fost in ceilalti ani,dar ce sa mai spunem de salarii decente sau de alte prime pe care cu siguranta le-am fi primit daca era respect din partea personalului implicat pentru angajati sau daca nu erau sponsorizari uriase. Totul s-a pus anul acesta pe seama crizei, dar chiar credeti ca noi nu suntem in starea sa vedem pura realitate?
Eu cred ca sunt una dintre persoanele care a avut curaj sa spuna ceva, dar nu cred ca sunt singura care e atat de suparata pe ceea ce se intampla cu noi. E trist ca se poate accepta din partea noastra atata umilinta, (ore suplimentare din greu si neplatite , pauza de masa de 5 min, lipsa de intelegere si comunicare …..etc” (consilier Sibiu)

Mai sunt mesaje din Brasov, Bucuresti si alte orase.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP