Bogdan Glăvan: Blogurile economice liberale sunt în mare formă - Bloguri economice

vineri, 8 ianuarie 2010

Bogdan Glăvan: Blogurile economice liberale sunt în mare formă

Un recent studiu a realizat un clasament al blogurilor economice, după performanţa academică a autorilor acestora. Clasamentul cu 85 de poziţii este aici. Remarcabil este faptul că economiştii care sunt asociaţi într-un fel sau altul cu liberalismul şi Scoala Austriacă reprezintă, la o numărătoare rapidă, circa un sfert din total! Nu am pus la socoteală economiştii liberali, gen Gary Becker (care ocupă primul loc), care se disociază de Şcoala Austriacă.

Principalele nume: Lawrence White, Peter Klein, Pete Boettke, Chris Coyne, Richard Ebeling, Tom Woods, Steve Horwitz, Dan D’Amico, Nicolai Foss, Richard Langlois, Robert Lawson, Rusell Roberts, Peter Leeson, Alexander Tabarrok, Frederic Sautet.

Cineva ar trebui să facă un studiu pentru a descoperi de ce economiştii de orientare liberală tind să fie atât de activi pe bloguri. Oare din cauză că ideile pe care le propagă penetrează mai greu în publicaţiile consacrate, iar blogul este un debuşeu alternativ? În România sunt puţine bloguri economice, însă ponderea celor de orientare liberală pare ridicată, confirmând tendinţa existentă pe plan mondial. Oare asistăm la creşterea popularităţii ideilor liberale?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP