Cristian Orgonaş: Comerţul auto: de la -54.5% în iunie, la -30.1% în noiembrie 2009 - Bloguri economice

joi, 14 ianuarie 2010

Cristian Orgonaş: Comerţul auto: de la -54.5% în iunie, la -30.1% în noiembrie 2009

INS: in luna noiembrie 2009, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 6,3% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete este mai redus atat ca serie bruta cu 27,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 30,1 %.

In graficul de mai jos se poate observa evolutia cifrei de afaceri ca serie ajustata atat in comertul cu amanuntul (fara auto) cat si pe piata auto si total comert, iar dupa “dezastrul” din vara, scaderea s-a atenuat usor, comertul cu amanuntul si constructiile fiind principalele sectoare economice care vor trage in jos PIB-ul atat in T4.09, cat si cel putin in T1.10.


Avand in vedere ca in decembrie 2009, numarul inmatricularilor auto au crescut cu 26% fata de noiembrie, este foarte probabil ca luna viitoare, cifrele privitoare la comertul cu autovehicole sa fie semnificativ mai bune decat cele comunicate astazi de INS.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP