Dan Popa: “Daca inviţi Banca la masă cu tine, întâi o să fure fafuria şi o să mănânce de pe faţa de masă” - Bloguri economice

luni, 11 ianuarie 2010

Dan Popa: “Daca inviţi Banca la masă cu tine, întâi o să fure fafuria şi o să mănânce de pe faţa de masă”

Mi`a placut exprimarea din titlul postului. Apartine unui cititor al acestui blog, care a castigat un proces cu o banca de top din Romania. Banca de care discutam, dar al carui nume il voi face public abia dupa ce voi verifica toate datele, a marit comisioanele unui credit, fara a`l anunta pe client, asa cum ar fi trebuit sa faca. Omul s`a dus la Protectia Consumatorului, s-a judecat si a castigat. Redau scrisoarea lui pe scurt, urmand sa revin mai pe larg cu acest caz.

“Numele meu este …..Gheorghe-Ciprian si fac urmatoarea sesizare: Am un credit de nevoi personale accesat de la Banca… Piatra Neamt. Numarul contractului semnat cu banca este 2009…si il atasez acestui email.
Va mai atasez o copie dupa CI pentru a avea toate datele mele de identificare. In data de 2.12.2009 cand a fost sa platesc rata aferenta lunii 12 am avut urmatoarea surpriza. Banca a modificat comisionul de administrare de cont, de la 1 leu la 2.5 lei. Incepand cu luna 11, am ramas restant cu 1.09 lei si pentru aproximativ 7 zile de intarziere mi s-a perceput o penalitate de cca. 14-15 lei.
Restanta a fost la rata de credit pentru ca banca intai percepe comisionul de administrare de cont si mai apoi rata de credit si alte comisioane.
“Banuiesc ca daca inviti banca sa stea la masa cu tine, intai o sa fure fafuria si o sa manance de pe fata de masa.”
Din pacate in extrasul de cont de la banca nu este trecut aceasta penalizare separat cu explicatii ci este cuprinsa in rata de dobanda perceputa de banca. (ce normal era 350lei, pe luna 12 era 365)
Eu am platit deja pe data de 2.12 rata pentru luna 12 cat si penalitatile dar nu mai am chitanta.
Oricum il extrasul de la banca veti vedea toate aceste operatiuni.
Banca nu m-a anuntat pe nicio cale despre aceasta modificare de taxa de administrare cont.
Va rog sa dispuneti ca banca sa-mi returneze banii “furati” ilegal si sa amendati aceasta banda cu amenda maxima pentru nesimitire iesita din comun.
Va rog sa amendati faptul ca ascund penlitatile in rata de dobanda. Probabil nu au anuntat pe nimeni despre aceste modificari.
CU AMENDA MAXIMA VA ROG. “
Urmeaza atasamentele din care rezulta ca omul a avut castig de cauza. Mi s-a parut draguta exprimarea cu banca invitata la masa.
De asta am scris de fapt acest post.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP