Dan Popa: Iarba dracului inflamează rău a dracului, ochiul dracului - Bloguri economice

marți, 26 ianuarie 2010

Dan Popa: Iarba dracului inflamează rău a dracului, ochiul dracului

In primul rand, anunt prin prezenta ca renunt din acest moment la apostrof si voi scrie cu cratima. (Corul : “Bravo, de cand asteptam sa intri in normalitate!”)

In al doilea rand, cee ce vreau sa spun prin titlul postului este ca tigara dauneaza grav inflatiei. Daca va uitati pe slideul cu numarul 5 din aceasta prezentare , veti vedea ce ponderi are iarba dracului in diferite state, printre care si Romania.

Cateva slide-uri mai jos o sa aflati ca in Romania fumau in 2008, cand a fost facuta cercetarea, 5,5 milioane de persoane din cele 18,2 in varsta de peste 15 ani. Cu mine 5,5 milioane plus unu.

Nici nu ma mir ca guvernatorul, mai in gluma, mai in serios, a spus azi ca dupa ce a vazut cum i-a deraiat de la tinta tutunul, a interzis fumatul in BNR. Sper sa nu ajunga sa interzica cerealele, ca am auzit ca si alea o sa cam suie la pret. E drept, din surse sigure, Isarescu nu suporta nici fumul nici fumurile.

Momentan lucrez la o analiza mai nisata decat cea a BNR. Calculez care anume dintre marcile de tigarete provoaca inflatia a mai mare. Dupa ce aflu, o sa scriu pe blog despre marca in cauza, sa o fac de……

In rest, sunt bine, multumesc de intrebare. Ma uitam peste un excel din care rezulta ca anumite banci au incheiat anul pe profit, dar in ultimele luni din 2009 au fost pe pierdere. Si ma amuzam cand, intr-un satuc, directoarea unei banci a fost inlocuita cu o alta, trimisa din Capitala.

A doua zi de la numire, noua sefa a adunat personalul bancii si le-a proiectat powerpointuri motivationale. Cu citate din autori straini care te invata cum sa fii destept in cinci minute. Reactia personalului din sala a fost haios descrisa de cel care imi povestea episodul.: “Apoi că s-o arădicat trii oamini si i-o spus femeii. Du-te femeie cu Dumnezău de unde ai venit și lasă-ne cu filmele tale pă păreți. Du-te și fă rost de clienți, că filme îți aducem noi câte-ți trebe!” No comment

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP