Dan Popa: Mi-a răspuns viceguvernatorul Bogdan Olteanu. Deja eram la al doilea pachet :) - Bloguri economice

duminică, 24 ianuarie 2010

Dan Popa: Mi-a răspuns viceguvernatorul Bogdan Olteanu. Deja eram la al doilea pachet :)

Redau mai jos raspunsul viceguvernatorului BNR, la problema sesizata aici.

“Domnule Popa,
Dupa cum mentionati si Dvs, pe site se gaseste spre consultare un proiect de nou Regulament al CIP, care asteapta observatii pina pe 15 februarie, urmind sa intre apoi in procesul de avizare interna.

Pina la momentul intrarii in vigoare, insa, prevederile acestui proiect nu sint aplicabile, raminind in vigoare Regulamentul CIP 1/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Din consultarea celor doua texte ati constatat citeva diferente in definirea termenului de “utilizatori”. Va sugerez ca, in cazul in care considerati varianta in vigoare mai potrivita, sa folositi prilejul consultarii publice pentru a ne face propuneri, eventual in spiritul celor pe care le notati pe blog, ori altele pe care le considerati relevante.

In ce priveste posibilitatea valorificarii informatiilor administrate de CIP potrivit Regulamentului 1/2001 de catre persoanele fizice sau juridice va sugerez sa consultati art. 47 din Regulament, care stabileste cine poate solicita informatiile direct, si cine o poate face prin intermediul bancilor. Veti constata ca posibilitatea solicitarii directe de informatii revine unor categorii strict delimitate de persoane, restul persoanelor fizice si juridice facind solicitarile tot prin intermediul bancilor.

Comisioanele percepute de BNR se regasesc la art 51 al Regulamentului 1/2001, atit pentru banci cit si pentru media.

Cu multa placere,
Bogdan Olteanu

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP