Dan Popa: O altă tâmpenie cât casa: Consiliul Fiscal. Sau despre proști si mâțe - Bloguri economice

luni, 4 ianuarie 2010

Dan Popa: O altă tâmpenie cât casa: Consiliul Fiscal. Sau despre proști si mâțe

Ati auzit de Consiliul Economic Consultativ? A fost invocat de Boc, pe vremea primei sale numiri ca premier. Din el, urmau sa faca parte ai mai destepti si luminati economisti ai natiei.
Dar de Consiliul Economic si Social ati auzit? Conform propriului statut, Consiliul Economic şi Social analizează situaţia economică şi socială a ţării şi face propuneri Guvernului şi Parlamentului privind restructurarea economiei naţionale; privatizarea, funcţionarea şi creşterea competitivităţii agenţilor economici; relaţiile de muncă şi politica salarială; politicile monetare, financiare, fiscale şi de venituri.


Pe langa astea doua vom avea in curand un Consiliu Fiscal care, inafara numelui pompos, se va ocupa cam cu aceleasi lucruri cu care se ocupa CEC (Consiliul Economic Consultativ) si CES.

Sa ne intelegem: nu e nimic ilegal in a face un Consiliu Fiscal. Da` nu pricep la ce naibii sa mai aduci inca o mâță pe langa casa, cand mai ai alte 4-5 mâțe identice care nu prind soareci. De ce nu o inveti pe una dintre ele sa prinda soareci, nu sa arunci banii pe inca una pe care va trebui sa o hranesti ani multi de acum incolo. Sau arunca naibii mâțele proaste si lenese si tine-o doar pe una, specializata in prinsul soarecilor.

Ca sa priceapa tot romanul. Se da o familie care are 3-4 copii, toti prosti. In loc sa`i dea la scoala ca sa se destepte, familia aia mai face un copil, sperand ca asta ultimu` va fi mai destept. Partea proasta e ca nu are cum fi mai destept din banalul motiv ca parintii sunt prosti amandoi.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP