Dan Popa: Presa, frate! - Bloguri economice

duminică, 24 ianuarie 2010

Dan Popa: Presa, frate!

* Citeam azi dimineata intr-un ziar algerian (nu ma intrebati care, ca nu mai retin, aici) un interviu cu unul din fiii cu trei de i ai lui Ossama ben Laden.
Am impresia ca tac`su se joaca cu SUA ca`n povestea cu lupul care tot ameninta pana cand vigilenta ciobanului e la cote minime. Si atunci, ataca.

*Presa belgiana e ofuscata alaturi de politicieni pentru faptul ca un distribuitor de gaz a umflat facturile consumatorilor si se bate pentru ca belgienii sa isi recupereze o parte din bani. Coca Cola va disponibiliza 26 de posturi (din sectorul de finante-audit) si se va muta cu contabilitatea in Irlanda, unde e mai prietenoasa fiscalitatea. Legat de asta, Romania de ce nu poate dezvolta un proiect similar pentru cei care vor sa se delocalizeze?

* Ziarele locale belgiene mai scriu despre “bandele din Est” care pirateaza cardurile belgienilor.

*Camerunezii sunt preocupati de Ziua Internationala a Vamilor, de vanzarea ilegala de medicamente. Gabonezii a fixat salariul minim la 229 euro. In rest, nimic interesantzi.

* In Congo, pagina intai a presei online e deschisa cu stirea ca o delegatie de oameni de afaceri de prin Tunisia vin sa stabileasca contacte. Togo in schimb, isi face companie aeriana. Bafta, dom`ne!, poate o sa ajung sa zbor cu ei. Mai mult, Guvernul togolez s`a reunit la Lome, unde au decis ca economia locala va creste in 2015 cu 7%.

*Elvetienii fac calculele industriei locale de orologerie, care si`a revenit deja. Mai scriu despre evaziunea fiscala, acorduri cu diverse state si asteptarile de la Davos. Sunt tari pe ceasuri, nu ai ce le reprosa baietilor. In plus, vor sa ii ajute pe copiii romilor ajunsi in Elvetia. Le-as recomanda o vizita in Ferentari, ca avem si aici ce integra. Pagina intai a unor ziare centrale mai scrie despre cum sa te “sinucizi” pe retelele de socializare. Au aparut programe care te ajuta sa faci asta. Web 2.0 Suicide Machine, de pilda.

* Ca tot veni vorba, nu pot sa nu spun ca Elvetia e tara in care nu as putea trai. Am fost de cateva ori acolo, pe la diverse conferinte. Dom`ne, la ultima dintre ele, mi`am comandat ce`i mai scump. Crapam de foame, venisem din alta tara cu avionul si mi`am zis sa abuzez de ospitalitatea alora de ma invitasera. La un hotel de 5 stele (iar in Elvetia, 5 stele sunt chiar 5 stele) mi`am comandat la cina un fel de mancare care costa 328 de euro. Cand mi`a adus chelnerul mancarea, am crezut ca mor pe loc. O frunza si o bucatica de carne. Ocupau fix 3% din suprafata farfuriei. Le`am inghitit pe toate ca neamul prost, ca nu mai puteam. Am facut 20 de minute conversatie, dupa care m`am dus la un magazin si mi`am cumparat carnat si paine. Seara, cand am iesit pe strasse, am crez`t ca sunt in VR (virtual real.). Femei in rochii lungi de seara, oameni care zambeau permanent…ca un isteric venit din Estul european, am ramas zuper uimit. E o tara mult prea civilizata pentru mine, admit.

O sec, ca suna telefonul. Revin.

Am revenit. Senegalezii, adica Banca lor centrala incearca sa incurajeze plata fara cash. card, cec, BO samd. Articole gen “pentru o mai buna utilizare a resurselor animale” m`au facut sa rad. Si sa`mi amintesc de bunicul meu (D`aeul sa`l ierte) care, atunci cand il enerva unul din caii pe care ii avea, il lua de capastru si`i spune verde in fatza:”Ce faci mă, ma enervezi aci? F…!”si`i ardea o palma.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP