Dan Popa: Şeful Venezuelei a decis: la importuri, cursul va fi de 2,6 bolivari/USD, iar la exporturi de 4,3 bolivari/USD - Bloguri economice

duminică, 10 ianuarie 2010

Dan Popa: Şeful Venezuelei a decis: la importuri, cursul va fi de 2,6 bolivari/USD, iar la exporturi de 4,3 bolivari/USD

Presedintele Venezuelei, celebrul Hugo Chavez, anuntat in noaptea de vineri spre sambata o devalorizare a monedei nationale (bolivarul) pentru prima oara dupa 2005 si instituirea a doua cursuri de schimb oficiale paralele, in functie de sectorul economic in care se aplica.

Pana vineri, cursul bolivarului era de 2,15 bolivari pentru un dolar SUA. Incepand de ieri, cursul este de 2,60 bolivar/dolar in cazul importurilor din domeniile prioritare (importurile din domeniul serviciilor publice, sanatate, alimentatie si echipamente) si 4,30 bolivari/dolar in cazul improturilor de masini, telecom, tutun, bauturi si ind chimica). Tot la cursul de 4,3 bolivari/dolar va fi vandut si petrolul venezuelean, tara fiind cel mai mare exportator latino- american.
Seful statului vrea teoretic sa limiteze astfel efectele crizei, sa starpeasca importurile si sa umfle exporturile.
Mie mi se pare ca acolo va incepe sa miroase a inflatie. Numai din curs nu poti regla o economie, chiar daca te numesti Chavez.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP