Dan Popa: Viaţa de patron. Că-mi vine să şi plâng... - Bloguri economice

miercuri, 6 ianuarie 2010

Dan Popa: Viaţa de patron. Că-mi vine să şi plâng...

V`am spus ca sunt patron de 2-3 saptamani. Ei, vreau sa va spun ca resimt acut dificultatile in care se zbate mediul de afaceri. In primul rand, masinile nu imi acorda respect atunci cand vreau sa traversez strada. Desi urlu ca sunt patron si ca vreau sa trec ca persoana juridica pe cealalta parte a strazii, imbecilii de soferi, nimic!. Asta in ciuda faptului ca dau de munca unor oameni si ca incerc sa nu fentez statul (in limta posibilitatilor). In al doilea rand, studii viitoare vor demonstra ca patronii uita mai mult decat angajatii lor. A trebuit sa ma duc sa inregistrez la Camera de Munca niste contracte. Ei, un angajat de la Stat de acolo mi`a atras mie (reprezentant al mediului de afaceri, totusi) ca am uitat sa ii aduc vreo 3 kile de hartii. …cu atatea pe cap sigur ca mai uit…Drept pentru care mi-am angajat o firma care sa se ocupe de tot ce inseamna contabilitate, salarizare, rel. cu Camera de Munca samd.
O alta constatare. De cand sunt patron, folosesc mai mult sampon si sapun la aceeasi unitate de timp, ceea ce nu mi se pare normal. Ca persoana fizica, un sampon ma tinea doua luni.

Ca persoana juridica, samponul mi se termina in fix 46 de zile.
Constatarea numarul 3. Mananc mai putin pe persoana juridica decat pe fizica. Pe cand eram o nenorocita de persoana fizica, ma indopam no limits. “Jnitzel, deci exist” era deviza mea. (Sambata si duminica adoptam corolarul “In terra nostra multae jnitzele sunt”) Pe persoana juridica, ma gandesc ca jnitzelul ala nu mi`l deconteaza nimeni, ca imi erodeaza ireversibil dintii, imi consuma din stocul de suc gastric pe care il am pe inventar samd. Asa ca, vazand toate aceste scurgeri, renunt.
In cateva zile, acest site va fi mutat pe un alt server, mult mai mare si probabil si mai frumos. Vor aparea sectiuni noi si va arata ca dupa o operatie de schimbare de sex.
Asa ca in ultimele zile am muncit enorm, am transpirat copios, am investit enorm, am ras, am mancat, am baut si seara am facut baie. Sau cel putin, am adormit visand ca o fac.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP