Ion Radu Zilişteanu: Idei de afaceri: închiriere obiective foto - Bloguri economice

vineri, 8 ianuarie 2010

Ion Radu Zilişteanu: Idei de afaceri: închiriere obiective foto

Trecând zilele trecute pe la Piaţa Unirii, în Bucureşti, mi-a atras atenţia un panou publicitar mare, care făcea reclamă site-ului www.inchiriereobiective.ro". Este făcut de pasionaţi de fotografie care posedă aparate foto DSLR Canon, aşa încât şi obiectivele scoase la închiriere sunt tot Canon. Închirierea unui obiectiv costă între 30 şi 70 lei pe zi, iar perioada minimă de închiriere este de 2 zile. Autorii site-ului declară cu umor că, în perioadele în care obiective nu sunt închiriate, le folosesc ei înşişi.

Am studiat preţul unor astfel de obiective. Unul dintre cele mai bune magazine virtuale (şi reale) din România specializate pe foto-video este www.f64.ro. Obiectivele Canon variază ca preţ între câteva sute de lei până la câteva zeci de mii de lei. Asta înseamnă că amortizarea investiţiei întreprinzătorilor se face în termen de la câteva zile până la câteva zeci de zile, pentru obiectivele uzuale.

Un alt site care închiriază obiective foto pentru aparate DSLR este www.focusclub.ro, care, de această dată, sunt centraţi pe Nikon. Preţurile sunt asemănătoare, doar că ceva mai mari, unele obiective fiind mai pretenţioase.

La primul site, nu ţi se cere garanţie, ci doar o copie după buletin şi încheierea unui contract. Livrarea obiectivului se face printr-o întâlnire cu reprezentantul firmei, de preferinţă în zonele Piaţa Unirii sau Piaţa Romană

La al doilea site, din păcate nu sunt trecute condiţiile de închiriere, ci doar perceperea unei garanţii, în funcţie de valoarea obiectivului, şi faptul că obiectivele se ridică de la sediul lor, undeva în cartierul Berceni.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP