Dan Popa: Ce-ar fi dacă…? - Bloguri economice

luni, 8 februarie 2010

Dan Popa: Ce-ar fi dacă…?

• …Guvernul ar incerca sa reduca munca la negru prin eliminarea taxelor platite de angajator pentru o perioada determinata in cazul primilor 10 angajati declarati?
• …Guvernul ar reduce/elimina un numar finit de taxe si impozite, pentru vanzarea unor bunuri strict determinate (de pilda vanzarile de bunuri de folosinta indelungata)? Companiile si-ar mentine afacerile, nu ar mai da angajati afara (platind Statului impozite si taxe si nu aruncand povara cheltuielilor cu asistenta sociala pe umerii Guvernului) si ar relansa cat de cat consumul.

• …Guvernul ar incerca sa convinga FMI sa ne lase cu un deficit mai mare in 2010-2012, care sa-i permita cheltuieli pentru crearea de locuri de munca si relansarea anumitor segmente economice? De pilda, pe segmentul constructiilor de locuinte, statul nu ar putea construi in regie proprie blocuri pe care sa le vanda/inchirieze tinerilor? Firmele ar avea ce sa dea de lucru oamenilor, Statul ar putea relansa sectorul constructiilor, samd
• Mi se pare ca Andreea Vass (Paul) a sugerat prima „ancorarea” salariilor angajatilor Garzii, ai ANAF de performanta. E o atat de rea idee?
•… Guvernul si-ar stabili program de sprijin a acelor sectoare economice care ar putea asigura sustenabilitatea cresterii economice? Ma refer la exporturi. Ce programe guvernamentale exista in domeniu?
• …Guvernul ar sprijini in mod real turismul (n-am treaba cu Udrea) prin „taierea” temporar a unor taxe aeroportuare?
• …la nivelul Guvernului ar exista printre zecile de comisii infiintate un singur angajat a carui treaba sa fie monitorizarea programelor anti-criza pe care altii le adopta. Daca nu suntem in stare sa facem singuri asemenea programe, sa ne uitam cum fac altii. …
• …cineva ar recunoaste ca renuntarea la acei 3% pe veniturile microintreprinderilor va aduce mai putini bani la buget decat 16% din profituri?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP