Dan Popa: Ce plan B avem? Premiu:1000 de euro - Bloguri economice

joi, 25 februarie 2010

Dan Popa: Ce plan B avem? Premiu:1000 de euro

Teoretic, adoptam euro in 2015. Practic, ne-am putea intinde pana in vara lui 2016. Realist discutand, habar nu avem ce se va intampla. Maine am putea afla ca o alta tara europeana e in prag de faliment, ceea ce ar schimba radical ipotezele problemei.

Adoptarea asta e ca un credit dat de o banca. In cazul nostru, BCE. Credit nu neaparat in sens financiar-contabil, ci ca semn de incredere.

Angelina Jolie si Brad Pitt au adoptat tot felul de copii. Pentru ca au oferit garantia ca au cu ce sa le asigure viitorul. Romania vrea sa adopte si ea o moneda. Are cu ce sa ii ofere o buna crestere? Sau face la fel ca si Grecia?

Cine se duce la o banca sa ceara un credit, stie despre ce vorbesc. Bancherul te intreaba ce garantii poti sa ii oferi. Te mai intreaba daca ai un plan B, in situatia in care businessul desenat de tine pe hartie, nu se pupa cu piata.

Daca voi ati fi BCE, ati da voie Romaniei sa „poarte” euro? Oare salariile unor bancheri ale bancilor de stat nu sunt prea mari in raport cu performantele institutiei? Oare pretul repararii drumurilor nu sunt prea mari in raport cu normalitatea? Oare un bancher ( nu vreau sa dau nume acum) care ar lua 32.000 de euro lunar nu ar fi prea mult platit in raport cu munca pe care o depune?

Poate Romania sta doar in politica fiscala?

Care sunt avantajele si care dezavantajele, in opinia voastra?
Cel mai bun raspuns va fi premiat cu 1000 de euro. Sau nu trebuia sa spun asta? Ce solutii avem?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP