Dan Popa: Doua avantaje ale băncilor româneşti în faţa celor străine - Bloguri economice

vineri, 26 februarie 2010

Dan Popa: Doua avantaje ale băncilor româneşti în faţa celor străine

Am primit un studiu al PwC din care reiese ca angajatii romani sunt trainuiti cam 5 ore/FTE (adeca full time equivalent) fata de media de 36,5 cat e in UE.

Pai normal frate, ca pe aia ii invatza tot felul de porcarii, de care mai bine ma lipsesc. Le impuie capul cu tot felul de produse derivate si alte minciuni sfruntate aducatoare de crize-n lume. Nu mai bine ca la noi, unde bancherii stau linistiti si numara bagnote in fata clientului, toata ziua?
La noi, stii o treaba: iti bagi 10.000 de euro la o banca si dupa un an scoti 9700 (cazul meu, ca nu vreau sa vorbesc de altii).
La streini bagi banu` si dupe un an te trezesti seful Apple sau cine stie al cui.

Tot in studiul ala se zicea ca fluctuatia de personal din bancile noastre e pe la 19,3 %, iar in UE e de 12%.
Cu alte cuvinte, aia sunt mai incremeniti decat noi, ceea ce e foarte bine. Sa aratam ca suntem vii, ce naibii. Miscare, cat mai multa miscare. Daca s-ar putea, sa facem fluctuatia asta (care pana la urma asta arata- miscarea, adica viata) sa depaseasca suta la suta.

P.S.
culmea este ca o sucursala a unei banci din top5 a inregistrat o asemenea fluctuatie. Toti cei 6 angajati au fost suspendati dupa ce au fost prinsi ca acordau credite si overdrafturi fictive. In locul lor au fost adusi angajati din alte judete.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP