Dan Popa: Evazionistul perfect – tehnici de fraudare a Fiscului. Plus tipsuri low-cost - Bloguri economice

duminică, 14 februarie 2010

Dan Popa: Evazionistul perfect – tehnici de fraudare a Fiscului. Plus tipsuri low-cost

Foamea de bani a statelor face ca Fiscul sa caute bani peste tot. Cum una din sursele consistente sunt capitalurile dosite prin paradisuri fiscale, Statele se indreapta cu tunuri si tancuri asupra secretului bancar, ca sa il faca posta.
Redactorul sef adjunct al magazinului economic Bilan, Myret Zaki, descrie intr-o carte care va aparea in aceste zile, o serie de metode pentru a deveni „Evazionistul perfect”

  • Depuneti-va banii intr-un seif

Orice deschidere de cont intr-o banca, lasa urme, indiferent in ce tara ati face asta. Logica e simpla: daca nu aveti conturi, nu puteti fi urmarit de Fisc. Prin urmare, banii depusi intr-o cutie de valori sau seif va vor scapa de plata taxelor. Dezavantajul este ca banii sunt „morti”. Nu produc dobanda.

Pentru cei care nu au suficient de multi bani de ascuns, exista metoda low-cost. Se impacheteaza intr-un ziar cei 5 lei si se pun sub coltul stanga-spate al saltelei din dormitor.

  • Cumparati aur

In vremuri nesigure, aurul este o buna investitie. E mai sigur, e mai discret si nu presupune existenta unui cont bancar. Metoda e usor primitiva, dar ideea e cum sa te aperi de Fisc, nu sa fii cel mai subtil. Metoda low-cost: puteti incerca si cu un lingou de zinc (simbol chimic ZN), dar va trebui sa ii convingeti pe bancheri ca e aur suflat cu zinc.

  • Pasaportul bancar

Exista programe de „cetatenie economica”, adoptate in mai multe zone ca Belize, Malta, Andorra s.a. Un asemenea „pasaport” costa intre 30.000- 100.000 de dolari americani. E drept ca IRS`ul nu acorda avizul pentru obtinerea unui asemenea pasaport decat daca renunti la cetatenia SUA si te muti si fizic din State. Cu Bittman insa cred ca se poate aranja ceva. Metoda low-cost: nu exista, Madoff e deja arestat.

  • Asigurarile de viata

Conturile bancare sunt de cele mai multe ori deschise si operate in numele tau, de companiile de asigurare. Solutie (inca) originala si practica. Esti liber asadar sa nu iti declari contul, dar e de vazut unde inchei asigurarea. De pilda in Franta, legea zice ca beneficiarii politelor de asigurari de viata sunt scutit de impozitul pe succesiune atunci cand contractantul asigurarii moare. E un dragut mod de a transmite mosteniri fara sa platesti dari Statului. Metoda low-cost: daca nu ai bani de asigurare, poti sa imprumuti. Sau sa faci un credit. Sau sa iei asigurarea cuiva, sa stergi cu radiera numele titularului si scrii frumos cu un pix, numele tau.

  • Cont bancar in Elvetia

Optiunea asta si-a cunoscut momentul de glorie, dar acum e in coma. Mai bine incercati cu celelalte paradisuri fiscale. Sugerez Thailanda, ca se face un masaj excelent dupa deschiderea contului. Metoda low-cost: renunti la masaj.

  • Firme de avocatura cu legaturi in Guatemala

De ce Guatemala? Nu ma intrebati, ca nu eu am scris cartea. Myret Zaki da exemplul firmei Panama Legal, care iti deschide in numele tau conturi. Titulari sunt ei, nu tu. Prin urmare, nu lasi urme. Esti asasinul evazionistul perfect. Te costa 6000 dolari plus 4% din activul transferat. Metoda low-cost: ii spui avocatului ca ii dai banii la salariu, ca acuma esti stramtorat. In final, ii faci cu ochiul, sa priceapa.

Acestea sunt numai 6 tehnici. Ele sunt muuuule mai multe, dar ma duc sa imi beau cafeaua.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP