Dan Popa: Isărescu:”Vinul bun se face mai greu decât o politică monetară bună” - Bloguri economice

marți, 9 februarie 2010

Dan Popa: Isărescu:”Vinul bun se face mai greu decât o politică monetară bună”

Putini stiu ca atunci cand are vreme, Guvernatorul se duce prin tara sa discute direct cu oamenii de afaceri si cu angajatii BNR din teritoriu. In urma cu cateva zile Mugur Isarescu s-a intors de la Pitesti, unde s-a intalnit cu bancherii si oamenii de afaceri din Olt, Arges si Valcea. Intalnirea, care a avut loc la complexul Muntenia a fost foarte relaxata, spun cei prezenti. Printre altele, Isarescu a declarat la Pitesti ca şi-a propus ca BNR sa “de-distorsioneze” mesajele venite de la televiziuni si presa scrisa.
Cele mai interesante declaratii ale lui Isarescu, la Pitesti:

  • Vreau ca acest gen de discuţii să se poarte mult mai des, pentru ca mesajul să nu vină distorsionat prin intermediul presei şi televiziunilor”, a mai afirmat Isarescu.
  • Despre volatilitatea cursului de schimb: “10% devalorizare este deja destul!”
  • Criza este deja pe final in Romania, dar va urma o perioadă de „recuperare”, cam până la finalul anului, abia pe urmă putându-se vorbi de o creştere economică solidă.
  • Orice majorare de impozite în această perioadă este neavenită! Statul trebuie să-şi gestioneze mult mai bine resursele
  • Băncile trebuie să fie extrem de atente în relaţia cu clienţii. Dacă le întorc spatele, devin nu ucigaşe, ci sinucigaşe!
  • Isărescu a precizat că şi-a propus să iasă foarte rar „pe sticlă”, unde îl va trimite doar pe Adrian Vasilescu. Pe urmă, când spusele acestuia vor fi răstălmăcite, va veni el insusi el să dezmintă. „De multe ori nu înţeleg nici eu ce vorbesc, darămite televiziunile”, a spus Isarescu.
  • Un vin bun se face mai greu decât o politică monetară bună

Dupa care, a urmat vanatoarea. Detalii aici si aici.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP