Dan Popa: Unde sunt oamenii normali? - Bloguri economice

miercuri, 24 februarie 2010

Dan Popa: Unde sunt oamenii normali?

1. Nu mai e dom`ne, oameni normali. Intrebi un bancher cum de i-a venit ideea lansarii unui anume card si fiti atenti ce raspuns primesc : ”Cautam permanent sa oferim acele produse care se pliaza cat mai bine pe nevoile clientilor. Segmentul tanar este caracterizat de nevoia de libertate – de aici ideea de a crea pachetul XXX- cardul de debit oferit gratuit legat la un cont curent in lei, cu serviciile de operatiuni la distanta pentru efectuarea de operatiuni prin telefon si YYY pentru tranzactii prin Internet Banking. Pe scurt – Mobilitate, Flexibilitate, Inovatie”
Asa decurgeau toate raspunsurile la cele 10 intrebari. Nimic concret, nimic mai de Doamne-ajuta, numai fraze corporatiste.

2. O alta banca, intrebata fiind ce cota estimata de piata are pe un anumit segment, zice:” …Bank este aliniata la cele mai bune practici in materie de creditare si incearca sa avanseze pe masura avansului tehnologiei” . Ce sa mai zici la atata rigoare? M-am udat tot. Noroc cu centura, ca m-as fi imprastiat de ras.

Banca 3. Intrebare:” Daca toate tarile in care opereaza banci grecesti impun majorarea capitalului acestora, nu va rezulta o slabire a bancii mama, obligata sa trimita bani la toate subsidiarele si ca urmare, sa ramana ea insasi fara bani?”
Raspunsul:” Banca noastra respecta obligatiile pe care BNR le impune prin normele si regulamentele pe care le publica cu regularitate in vederea mentinerii sanatoase a sistemului bancar”
Astea sunt 3 tipuri de raspunsuri primite in ultimele 14 zile. Fieste, asa ceva nu poti publica.
Ce e de facut cu oamenii astia? Cum sa ii intrebi ceva normal si mai ales, cum sa scoti ceva normal de la ei? Ce PR au? Cine le scrie raspunsurile astea?
Oare daca ii intreb cum li se pare vremea afara, ce raspuns voi primi? O sa-mi dea sau o sa-mi ceara umbrela?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP