Răzvan Pascu: Cum completăm declaraţia de venit (formularul 200)? - Bloguri economice

miercuri, 17 februarie 2010

Răzvan Pascu: Cum completăm declaraţia de venit (formularul 200)?

Cei care au realizat si alte venituri pe langa salarii (inclusiv cei care au fost agenti de marketing pentru pensii private, cei care au investitii pe Bursa, cei care au inchiriat locuinte cu contract, cei care au primit bonusuri pentru care nu li s-a platit impozitul, cei care lucreaza pe baza de contract de mandat sau de prestari servicii, ori cei care au un PFA, etc.) trebuie sa completeze si sa trimita, pana la 15 mai, formularul 200.

Click aici pentru o prezentare realizata de ANAF prin care sunteti instruiti cum se completeaza declaratia de venit (declaratia 200, pentru orice alte venituri, mai putin salarii). Desi prezentarea este facuta de anul trecut (in 2009 pentru 2008), pentru ca ANAF nu s-a sinchisit sa faca o alta prezentare actualizata in 2010, aceasta este totusi valabila, iar informatiile sunt corecte.

Declaratia trebuie depusa la Administratia Financiara de care apartineti pana la 15 mai, fie direct, fie prin posta (click aici pentru o lista cu adresele Administratiilor fiscale locale).

Sfatul meu este ca, daca trimiteti prin posta declaratia de venit, sa o trimiteti prin scrisoare cu confirmare de primire.

Declaratia 200 se completeza doar de catre cei care au obtinut alte venituri pe langa salariu. Click aici pentru a descarca declaratia 200.

In 2010, pentru profiturile obtinute la Bursa in 2009 (BVB sau BMFMS), dobanzi sau dividende nu se plateste impozit.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Răzvan Pascu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP