Bogdan Glăvan: Vreţi guvern ca în Chile? Putem începe cu un român de la Harvard. - Bloguri economice

sâmbătă, 13 martie 2010

Bogdan Glăvan: Vreţi guvern ca în Chile? Putem începe cu un român de la Harvard.

Acum câteva zile am vorbit despre guvernul din Chile. Ei bine, cine a spus că Chile are de unde să-şi formeze guvern de „tehnocraţi” şcoliţi în universităţile americane, dar România nu? Îl vedeţi pe domnul de mai jos? Manea, Mihai Manea.


Pe când era un pic mai tânăr şi mai distrat nu a avut ce face şi a a câştigat 6 medalii de aur la olimpiadele internaţionale de matematică. Pe urmă şi-a dat seama că trebuie să ia viaţa în serios şi că economia aduce semnificativ mai mulţi bani la bugetul personal decât matematica. Aşa că a studiat la Princeton şi Harvard unde a luat atât de multe premii (cum vă sună “the best thesis on an economics subject, written by an economics major”?) încât cea mai prestigioasă universitate din lume nu a avut de ales. A realizat că dacă vrea să rămână competitivă pe lumea asta trebuie să îl angajeze ca profesor.

Eu zic că dacă îl angajăm la guvern putem face economii importante: Mihai Manea poate înlocui fără probleme 6-7 miniştri simultan. Ceea ce, mai ales pe timp de criză, nu e puţin. Mai complicat este cu econometria teoretică (Hm!) în care este specializat. Mă întreb ce va ieşi oare în urma modelării: cota unică sau impozitarea progresivă? Că interzicerea creşterii impozitelor după modelul georgian cu siguranţă nu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP