Cristian Orgonaş: Pe piaţa valutară pare să fi fost linişte în februarie - Bloguri economice

marți, 2 martie 2010

Cristian Orgonaş: Pe piaţa valutară pare să fi fost linişte în februarie

Conform datelor BNR, in luna februarie valoarea medie zilnica a operatiunilor realizate pe piata valutara interbancara a fost de 1,373 milioane euro, cifra relativ egala cu cea din ianuarie insa cu 17% mai mica decat cea inregistrata in februarie 2009.

Avand in vedere ca in luna care tocmai s-a incheiat au existat 20 de sedinte de tranzactionare, rezulta ca valoarea totala a tranzactiilor valutare realizate in februarie a fost de aproximativ 27.5 miliarde euro.

De la inceputul anului s-au tranzactionat ~55 miliarde euro, cu 25% mai putin decat cele 73 miliarde euro tranzactionate in primele doua luni din 2009 insa atunci erau alte vremuri, presiunea pe cursul valutar fiind infernala. Astfel, in perioada respectiva leul s-a devalorizat cu 9.4%, in timp ce in primele doua luni din 2010 presiunile pe curs au fost mai mici, leul intarindu-se cu 2.8% de la inceputul anului.

Mai jos evolutia valorii medii zilnice a operatiunilor realizate pe piata valutara in ultimii trei ani, cu galben luna in care a avut loc celebrul atac speculativ asupra leului.Cel putin pe moment, pe piata valutara pare sa fie liniste. BNR vegheaza… :-)

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP