Cristian Orgonaş: Pe scurt despre dobânda BNR şi numărul autorizaţiilor de construire - Bloguri economice

luni, 29 martie 2010

Cristian Orgonaş: Pe scurt despre dobânda BNR şi numărul autorizaţiilor de construire

Dobanda de referinta: Consiliul de Administratie al BNR a hotarat astazi reducerea dobanzii de referinta de la 7% la 6.5%, astfel ca in acest moment dobanda de referinta a ajuns la un nou minim istoric, detalii alaturat.

Analistii se asteptau la o asemenea miscare astfel ca leul nu s-a devalorizat iar bursa nu a crescut, semn ca piata a incorportat deja decizia BNR in cotatii.

Maine vom afla cum au evoluat dobanzile la credite in februarie, iar eu voi reveni cu un articol mai detaliat privitor la influenta dobanzii de referinta asupra dobanzilor la credite.

Numarul autorizatiilor de construire: conform INS, in luna februarie 2010 s-au eliberat 2,272 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 19,3% faţă de luna ianuarie 2010 şi în scădere faţă de luna februarie 2009 cu 39,2%.

În perioada 1.I – 28.II.2010, s-au eliberat 4176 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 32,7% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, detalii alaturat.

Din buletinul de conjunctura publicat astazi de catre INS aflam ca, in urmatoarele trei luni, managerii din constructii se asteapta in continuare la reducerea activitatii si a numarului de salariati in raport cu perioada anterioara, desi in mod normal activitatea ar trebui sa creasca pe fondul imbunatatirii conditiilor meteorologice.

In constructii lucrurile merg prost, iar luminita de la capatul tunelului inca nu se vede.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP