Dan Popa: Câteva întrebări şi constatări din ultimele 30 de minute - Bloguri economice

miercuri, 10 martie 2010

Dan Popa: Câteva întrebări şi constatări din ultimele 30 de minute

Indonezia doreşte să colaboreze cu România în proiecte de infrastructură, energie şi agricultură, în efortul de a susţine ţinta propusă de Jakarta de a ajunge la o creştere economică de şapte la sută până în 2014, transmite miercuri The Jakarta Post.
Eu inteleg doua lucruri. Primul, ca avem intr-adevar ce sa ii invatam pe indonezieni pe segmentul constructiei autostrazilor si a manevrelor baietilordestepti din energie.
Doi, e de asteptat ca in urmatoarele luni, regii asfaltului din Romania sa isi deschida firme in Indonezia, cu care sa castige licitatiile pe infrastructura, acolo unde prin firmele romanesti nu pot concura. Basca facilitatile acordate prin tratele bilaterale.

Bancile grecesti nu vor scoate banii din bancile pe care le controleaza in Bulgaria. E chiar de neam prost sa scrii asa ceva in ziua de azi, cand instrumentele financiare sunt atat de sofisticate incat retragerea de cash poate fi mascata in asa fel incat nici Supraveghetorul Supraveghetorilor sa nu isi dea seama. Sau, chiar daca isi da seama, sa planga neputincios.

Cat de penibil sa fii sa declari ca iti iei informatiile pe care iti bazezi modificarile la Codul Fiscal, dupa ce te trag oamenii de maneca prin frizerii sau Sali de sport?

Romania va vinde eurobonduri cu maturitate de 5 ani. Franta vrea sa vanda obligatiuni cu maturitate de 50 de ani. Exact cat ne despart de ei. ..

“Proiectul de lege privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate are în vedere o întărire şi a responsabilităţii părinţilor. Nu ne permitem, la ora actuală, să creştem cheltuielile bugetare consolidate pentru un astfel de proiect, dar şi pentru orice fel de iniţiativă”, a declarat Gheorghe Gherghina., cunoscut si ca Omul Care Face Bugetul. In mod normal, frazele alea din Constitutie in care se spune ca Statul are grija de familie ar trebui scoase naibii…

Un acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie din Tokyo şi Camera de Comerţ şi Industrie din Bucureşti a fost semnat, miercuri, la Tokyo. Documentul a fost parafat de Sorin Dimitriu, şi omologul său din Tokyo, Tadashi Okamura. Conform documentului, cele două părţi vor încuraja acţiunile menite să contribuie la dezvoltarea schimburilor comerciale şi industriale. Japonezii incurajeaza schimburile comerciale cu bani, in vreme ce incurajarile partii romane vor consta in strigarea de 3 ori a expresiei :”Hai ca poti!”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP