Dan Popa: Câteva motive pentru care băncile au rămas fără suflu în timp ce alergau după cota de piaţă - Bloguri economice

luni, 8 martie 2010

Dan Popa: Câteva motive pentru care băncile au rămas fără suflu în timp ce alergau după cota de piaţă

Ceea ce veti citi mai jos sunt fapte autentice, strict legate de viata de zi cu zi a unei banci. Sunt minutele comitetului de acordare a creditelor. Banca in cauza este printre cele care au concediat masiv. Prea tarziu insa…
Nu am schimbat ortografia in niciun fel.

“Solicitam aprobarea acestui credit in conditiile in care codebitorul L.T. figureaza in baza de date a CRB cu restanta in valoare de 2240 ron in categoria D si cu restanta in valoare de 2221 ron in categoria E.De asemenea, va rugam , sa ne dat-i acordul pentru acceptarea participarii la acest credit a codebitorului A. B. care nu indeplineste conditia de varsta, acesta depasind varsta de 65 de ani la data ultimei scadente”

“Clienta este angajata la R…BUCURESTI, cu un salariu de incadrare de 3455 ron, beneficiind de sporuri cu character permanent, care sunt evidentiate in fluturasii de salariu si in CM. Solicitam optinerea aprobabrii acordarii creditului, chiar daca dna nu a lucrat in ultimele 8 luni fiind mai degraba bolnava. Sotul dnei este si Directorul General si nea dat asigurari caci nu va fi disponibilizata”

“Domnul lucreaza si domiciliaza in judetul Giurgiu,dar a solicitat acest credit la sucursala Bucuresti pentru caci era in trecere prin Bucuresti.”

“Sucursala propune aprobarea creditului in conditiile in care la stabilirea eligibilitatii d-lui S. H. se vor lua in considerare veniturile din salarii aferente anului 2007. Mentionam ca solicitantul prezinta conform cartii de munca mariri salariale de peste 430% in ultimele sase luni” (SH solicitase un credit de 118.000 eur- n.m. DP)

“Mr. CD is a foreign citizen,with a temporary working permit.He has been employed at SC … SRL based on a temporary employment contract starting with 2 nd June 2007 until 2nd February 2010.The contract was never renewed”

“Va rugam sa aprobati acest dosar de credit in conditiile in care clientul este angajatul UM…cu contract pe durata determinata incepand cu 01.02.2005- 01.02.2008 si nu i s-a reinnoit contractul cel putin o data, dar exista posibiliatatea incheierii unui nou contract pe perioada de (estimam) inca 3 ani.” (clientul a luat 79.900 de eur- Nota mea, DP)

“Rugam acordarea creditului. Doamna P…este angajata a (urmeaza numele unei societati specializata in asigurarea creditelor de consum). Clienta figureaza in Biroul de Credit cu mai mult de 3 intarzieri neconsecutive. Speram sa nu mai faca si altele” (femeia a luat putin, vreo 11.000 de eur)

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP