Dan Popa: De unde îşi recrutează bancherii privaţi clientii? Terenuri de golf, anunţuri mortuare şi premiere la Operă - Bloguri economice

sâmbătă, 6 martie 2010

Dan Popa: De unde îşi recrutează bancherii privaţi clientii? Terenuri de golf, anunţuri mortuare şi premiere la Operă

„Clar, nu luam cartea de telefoane si incepem sa sunam”, povesteste un mare bancher privat pentru Le Dauphine.
Incercam sa gasim clientul acolo unde ar putea fi el, mai spune bancherul citat. De pilda, pe un teren de golf. “Mergem, incercam sa intram in legatura cu golfeurii si sa ii convingem sa isi deschida un cont la noi.
Pe urma, citim rubricile de decese. Poate parea aiurea ce spun, dar de multe ori aflam de acolo ca un bogatas a murit si ca si-a lasat averea nu mai stiu cui.

In asemenea cazuri bancherul incearca sa intre in contact cu mostenitorul si sa ii propuna acestuia, serviciile sale. Citim de asemenea anunturile oficiale ale companiilor. Aflam asa cine, cui cesioneaza actiuni, cine cu cine fuzioneaza si ar putea reprezenta un interes pentru noi. Mergem la vernisaje de arta, la premiere la Opera, incercam cu alte cuvinte sa frecventam aceleasi cercuri cu cei bogati.” continua el.

E o munca fara sfarsit, deoarece trebuie sa aducem an de an noi fonduri in banca pentru a compensa iesirile. De regula, banii pleaca fie odata cu moartea clientului si decizia mostenitorilor de a isi plasa in alte parti averea, fie prin plecarea clientului la concurenta sau de miscarile naturale din banca pe care trebuie sa le onoram, mai spune bancherul citat.

Potrivit unui clasament al celor mai mari averi, intocmit de Merril Lynch/Cap Gemini (editia 2009), exista 8,6 milioane de persoane care fac parte din clubul exclusivist “HNWI” (“High net worth individuals”) care dispun de lichiditati intre 1 si 30 milioane de dolari, inafara proprietatilor sau a operelor de arta. In plus, exista o categorie secundara, clubul si mai select Ultra HNWI (UHNWI), format din cei cu lichiditati de peste 30 de milioane de dolari. Ca numar, sunt circa 95.000 in lume.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP