Dan Popa: Foarte scurte, de prin presa de azi - Bloguri economice

luni, 1 martie 2010

Dan Popa: Foarte scurte, de prin presa de azi

Asa cum oamenii isi vand cate un rinichi ca sa supravietuiasca, si Carrefour urma sa renunte la divizia din Belgia. (Corul « Oh, ce durere, uf ce pacat ! »). Cumparatorul, scrie presa locala, un fond de investitii, dupa ce s-a uitat pe rezultatele grupului, n-a mai vrut sa intre in business. Pe urma s-a incercat ca macar o parte dintre active sa le vanda celor de la Delhaize (Mega Image-ul de la noi) sau Mestdagh. Nici aia n-au vrut. Asa ca retailerul a decis reorganizarea. Patronatul zice ca oficial vor inchide 21 de magazine si vor da afara vreo 1600 de oameni. Sindicatele zic ca cifrele sunt la jumatate. 48 de magazine si 3000 de salariati pusi pe liber. In Belgia, Carrefour o duce prost tare ca imagine.

Belgia avea la inceputul lunii februarie, 475.247 someri. De Revelion, erau cu 62.509 de someri mai putin. Sa se calculeze cate pahare de sampanie au baut fericiti, belgienii, in noaptea dintre ani. (hint: un aisberg urias s-a desprins in Antarctica)

Campionul mondial la box thailandez este camerunezul Stéphane Mbida. Propunem ca sportul sa isi schimbe denumirea in box camerunez, cel putin pana la anul, cand vom afla de unde vine urmatorul campion.

In Congo, politistii anunta cu mare tam-tam ca de luni va incepe un aspru control rutier, pentru a-i depista pe cei cu permise auto false. Acum, ori congolezii sunt atat de idioti incat nu au inteles mesajul si vor iesi cu permisele false in maini, ori Politia lor e atat de isteata incat crede ca aia care au permise false n-o sa ia taxiul o zi-doua, cat dureaza controlul.

In Coasta de Fildes, ivorienii ataca autobuzele. Le sparg, le dau fos si pe urma se intorc la casele lor. Nimeni nu stie ce i-a apucat, de au vandalizat 22 de autobuze intr-o luna.

Presa din Togo, beata de fericire. „Ca urmare a intensificarii cooperarii intre Togo si Franta, 25 de broscute testoase, dar si doi perusi, se vor intoarce in Togo, dupa ce au fost confiscate de vamesii francezi”. Bravo, Togo!

Seful Rusiei vrea sa faca un Silicon Valley rus. Pentru inceput, probabil ca va creste importurile de silicon.

A fost descoperit capul urias al bunicului lui Tuthankamon. Are 2,5 metri lungime si o vechime de 3000 de ani.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP