Dan Popa: Jurnalul ministrului de Finanţe din Landia. Desigur, pamflet. - Bloguri economice

luni, 15 martie 2010

Dan Popa: Jurnalul ministrului de Finanţe din Landia. Desigur, pamflet.

*Hahaha . M-am agitat degeaba. Am facut azi o conferinta de presa. Asistentii mei mi-au facut tot felul de scenarii privind atacurile de presa, cu ceea ce trebuie sa le raspund in caz ca ma intreaba tampenii de-ale lor. Unul nu m-a intrebat nimic, desi ma asteptam la atacuri pe teme sensibile. De pilda, daca ma intrebau unde sunt banii din Fondul National de Dezvoltare, le raspundeam: „Opt”. Ei intrebau ce vreau sa zic, eu le spuneam ca poate nu am inteles intrebarea, ei o repetau, eu le spuneam “Opt plus TVA” si pana sa se dumireasca, le spuneam ca nu mai am timp sa preiau intrebari.
*Dom`ne, legat de euro-obligatiuni. Sigur ca nu sunt foarte avantajoase pentru noi, dar cum sa le explici imbecililor ca “obligatiuni” vine de la “a te obliga”. Deci orice ghertoi care ii promite nevesti-sii ca o va duce in Paris e ca si cand ar emite o obligatiune. El promite, fraiera il crede, el castiga un mai bun tratament din partea ei, in vreme ce aia castiga speranta. Pai asta le-am dat si noi, niste sperante.

*Am aflat intamplator despre grevisti, aseara. Eram in trecere pentru cateva ore prin Amsterdam, cand vad sms-ul. L-am sunat pe Vittman ala sau cum il cheama sa bage rapid un slagar din ala cu “Si vatmanii plang cateodata”, da` nu mi-a raspuns la telefon. Asta ori a scapatat si merge cu metroul, ori a intrat iar in gard cu capul de face reclame pe langa nush ce banca si la sindicalistii aia de la Metro. (De aplicat metoda “Andrei Gheorghe”, dar fara urletele din final…)
*Dom`ne imi venea sa rad pe bune. Pariasem cu B. ca daca bag o fraza din aia super-optimista ca Landia e zuper ok si ca avem bani sa platim toate pensiile de pe raza intregii Europe, timp de un catralion de ani, ziaristii o sa sa ma intrebe daca am capiat. Nici vorba, frate. Si-au notat constiincios si au dat stirea ca si cand era pe bune. (Sa incerc maine cu planul B, sa vad ce-o sa zica….)
*Am impresia ca Bogdan ma depaseste intelectual. L-am vazut semnalizand cand intra in depasire, da` nu sunt nici eu prostul satului. Cred ca o sa virez spre stanga.
*Nu mai urc nici luna asta TVA-ul. Va trebui sa-i explic lui J. de ce fac asta, dar o sa ma inteleaga. Tot m-a rugat el sa le privatizez fabricutele alea…
*Veniturile la buget o sa intre in grafic din martie. Hahahaha. Toti au scris asta, desi nu am specificat care martie.
*Primesc un email cu o propunere. Sa lansam niste obligatiuni in Botswana, denominate in moneda locala, ca sa fim conectati la realitate. Ce naibii de moneda au aia…? (Ideea e buna, sa o dau amaratilor aia de consilieri sa o studieze, ca si asa stau toata ziua pe meebo)

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP