Dan Popa: Şeful FMI, înainte de vizita în România:Multe ţări ar trebui să îşi diminueze dependenţa de domenii ca: cel bancar, construcţii şi imobiliar - Bloguri economice

luni, 29 martie 2010

Dan Popa: Şeful FMI, înainte de vizita în România:Multe ţări ar trebui să îşi diminueze dependenţa de domenii ca: cel bancar, construcţii şi imobiliar

Pentru a stimula creşterea economică, statele emergente din Europa vor fi nevoite să îşi reconsidere modelele de creştere, scrie IMF Survey Mag.. “Multe ţări ar trebui să îşi diminueze dependenţa de domenii precum cele bancar, construcţii şi imobiliar – care au cunoscut o dezvoltare explozivă înainte de criză – şi să se concentreze în schimb pe dinamizarea prezenţei lor pe pieţele mondiale”, se arată în articolul care analizează situaţia din Europa în perspectiva apropiatei vizite pe care directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, o va face în Polonia şi România, în zilele de 29-30 martie.

FMI prognozează o creştere de 2 la sută din PIB în Europa Centrală şi de Est în 2010, se mai spune in textul citat.
“Deşi cele mai multe ţări din regiune vor înregistra creşteri economice pozitive în 2010, nu este previzibilă o revenire la ratele înalte de creştere de dinaintea crizei globale. Exporturile se relansează, dar cererea internă va rămâne slabă”
Si inca ceva. In Polonia, programul sefului FMI e mai consistent decat la noi. Inafara discutiilor cu oficialitatile si cu studentii polonezi, Kahn va mai participa la mese rotunde cu participarea liderilor de opinie din Polonia si va da interviuri la radio si tv.
La noi, se va intalni cu oficialii.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP